VIDEO: Delovi iz kultne "Audicije" koja je proslavila preminulog Sašu Petrovića

"Došao po pos’o", ponovio je to nekoliko puta, u kultnoj sarajevskoj predstavi "Audicija", Memo Geljo, koga je maestralno odigrao Aleksandar Saša Petrović, koji je preminuo u petak u 62. godini.
Mucajući, nespretini Memo Geljo izazivao je kikot publike još pri samom ulasku na scenu svojim skrušenim stavom, nespretnim pokretima, a onda i stalnim spominanjem Šefike koja ga je uputila na audiciju za pos’o i koja je valjda izgovor za sav debakl koji mu se dešava na sceni – počev od toga da od škole "ima samo čitanku", a da kao veštine za profesiju glumca ističe "radno iskustvo zavrtanja pipa", prenosi Danas.
Naravno, cela ova izvedba ne bi vredela bez kolorita specifičnog sarajevskog humora, a Saša Petrović bio je rođeni Sarajlija, koji je, kao i svaki dobar glumac, uzore za svoje likove otkrivao u svakodnevnom životu. 
 
 
Za Memu Gelju, kako je jednom rekao, inspiraciju je našao u domaru koji je živeo u njegovoj zgradi.
Aleksandar Saša Petrović rođen je 2. januara 1962. godine u Sarajevu. Glumio je u 15 filmova i dve serije. 
 
Zbog zdravstvenih problema morao je da napusti predstavu "Sjećaš li se Doli Bel" 2019. godine i od tada ga nije bilo u javnosti.
 
 
Glumu je diplomirao tek 2006. godine, a fakultet je upisao 1983.
 
"Zbog Audicije i drugih poslova nisam imao vremena da diplomiram. U međuvremenu je počeo rat, a tad mi je bilo bezveze dobivati diplomu na lepe oči jer tad je diplomu mogao dobiti ko je hteo", rekao je svojevremeno Saša, podseća Index.hr.
 
 
Publika ga pamti i po ulogama u seriji "Vratiće se rode", filmu "Ničija zemlja", a glumio je i u seriji "Lud, zbunjen, normalan".
 
S Lepom Brenom glumio je u filmu "Hajde da se volimo".
  • Vladimir NS

    28.01.2023 18:15
    Fin momak
    Obavezno pogledajte film Teško je biti fin. Verujem da glumom u ovom filmu stavlja na stranu likove iz filmova navedenim u tekstu, mislim da ga tu možemo upoznati i lično. Čovek. Saučešće porodici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin