Zbog komentara o "najboljim godinama žena" voditelj CNN-a poslat na obuku

Voditelj jutarnjeg programa na američkoj TV CNN, Don Lemon, biće vraćen na posao tek pošto prođe "formalnu obuku" na koju je poslat zbog neprikladnog komentara.
Zbog komentara o "najboljim godinama žena" voditelj CNN-a poslat na obuku
Foto: Beta/AP
On je komentarisao godine očekivane kandidatkinje opozicione Republikanske stranke za predsednicu SAD, Niki Hejli.
Direktor te medijske kuće Kris Liht izjavio je da je Lemon "skinut s programa" jer je tokom diskusije o starosti političara u jutarnjem programu rekao da 51-godišnja Niki Hejli "nije u najboljim godinama" i da smatra da su najbolje godine za žene "dvdesete, tridesete, a možda i četrdesete", prenosi Glas Amerike.
Njegova koleginica u studiju, Popi Harlou, zbog toga ga je kritikovala tokom emisije, na šta je Lemon odgovorio: "Ne ubijajte glasnika, ja samo govorim činjenice" i pozvao se na podatke sa interneta.
 
Direktor CNN-a je rekao da je Lemon "veoma ozbiljno shvatio" da je loše to što je govorio, priznao da je pogrešio i pristao da učestvuje u "formalnoj obuci". Direktor Liht je njegove komentare u programu ocenio kao "uznemirujuće, neprihvatljive i nepravedne".
  • Rizbo

    22.02.2023 09:29
    je l to ta cuvena americka sloboda? ne sme ni da zine covek vise a da ne bude posledica
  • Duška

    22.02.2023 07:18
    Sta tek misli o meni koja imam 57, a ja ne mislim da sam u nekim losim godinama
  • 696

    22.02.2023 06:21
    Posipanje pepelom
    Na zapadu svaki glasač je važan. Zato se mnogo pazi šta se kome i kako kaže. Ne može se bunzati bez reda i veze kao što je slučaj kod nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.