Novi Zeland zabranjuje mobilne telefone u školama zbog pada pismenosti đaka

Vlada Novog Zelanda zabraniće upotrebu mobilnih telefona u školama zbog zabrinjavajućeg pada pismenosti učenika, izjavio je konzervativni premijer Kristofer Lukson.
Novi Zeland zabranjuje mobilne telefone u školama zbog pada pismenosti đaka
Foto: Pixabay
"Zabranićemo telefone u školama. Želimo da naša deca uče, a naši učitelji podučavaju", rekao je Lukson prilikom posete jednoj školi u Oklandu.
On je naveo da bi to sprečilo ometanje časa i pomoglo učenicima da se fokusiraju na gradivo.
Istraživači iz novozelandske dobrotvorne organizacije o obrazovanju upozorili su prošle godine da je u zemlji zavladala "kriza pismenosti", otkrivši da više od trećine petnaestogodišnjaka jedva zna da čita ili piše.
  • pajo patak

    03.12.2023 13:59
    makar šta;
    da u цпбији deca ne koriste mobilne telefone, kako i načemu bi pisala ?
  • Mare NS

    03.12.2023 12:17
    @Davor Kada se kod nas povelo to pitanje još pre par godina, odma si imao najezdu (pretežito opoziciono nastrojenih) osornih i kočopernih roditelja, sa sve stavom, "Čuj oni će mom divnom i prekrasnom detetu zabraniti da koristi svoj telefon (od bar 1000€)." "Neka nauče decu da korsite telefon na koristan i edukativan način." To su bili komentari. Znači nema šanse, u zemlji Srbiji je to trenutno ne moguće izvesti.
  • Coa

    03.12.2023 11:58
    Mi smo ispred njih. Kod nas je već zabranjeno korišćenje telefona u nekim osnovnim školama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin