VIDEO: Doktor pijan porađao ženu, vređao je i trajno povredio bebu

Poznato nam je nažalost mnogo slučajeva porođaja koji su pošli po zlu isključivo krivicom doktora, o mnogima od njih se pisalo, ali je nažalost još veći broj takvih užasnih iskustava ostao sakriven od očiju javnosti.
Ovaj slučaj se dogodio u Sunrise Hospital u Las Vegasu. 
 
Tokom indukovanog porođaja koji je lako mogao da se završi carskim rezom, mama Aleks Sims doživela je ogromnu neprijatnost. Njena majka bila je prisutna na porođaju i srećom sve je snimila mobilnim telefonom (radi dokaza) kada se u sali pojavio doktor Drank Dili u bermudama, bos, smrdeći na alkohol i vidno iznerviran što su ga uopšte pozvali i prekinuli u provodu. 
 
U tim trenucima niko od osoblja nije se pitao da li će doktor u takvom stanju moći da izvede porođaj, zapravo - nonšalantno su razgovarali o tome u kojem je baru pio i šta je pio. Čak su više vremena posvetili raspravi o vrstama tekile koje je pio, umesto da raspravljaju o tome da li je on uopšte sposoban da uradi posao.
 
Dili nije bio doktor Aleks Sims, njen doktor je u tom trenutku bio van grada, ali sve to uopšte nema veze jer niko ni ne očekuje da će ih poroditi baš doktor koji prati trudnoću. 
 
"Previjala sam se u bolovima, a oni su se smejali i komentarisali njegovo pijanstvo kao da je to najnormalnija stvar na svetu i kao da mene uopšte nema tamo. Sve dok nisam počela da govorim da me jako boli, da mi se čini da mi epidural više ne deluje, tek tad je on obratio pažnju na mene i to rečima da bi mi bilo bolje da spustim tu debelu guzicu i da li mi je sada žao što je moj doktor van grada", ispričala je Sims medijima nakon što je objavila video koji je snimila njena mama u bolnici. 
 
"Čim je doktor ušao kod moje ćerke primetila sam da nešto ne valja. Stvarno je jako smrdeo na alkohol", ispričala je Aleksina mama čiji će snimak biti dokaz na sudu. 
 
Tokom porođaja, doktor je bebi snažno vukao ruku kada joj je rame zapelo u otvoru što je dovelo do oštećenja živaca ruke zbog kojih je njena ruka trajno oštećena i praktično uopšte ne može da je koristi kako treba.
 
Aleks je zbog svega toga tužila ne samo spomenutog doktora već ceo lekarski tim koji je dozvolio pijanom, bosonogom doktoru da se približi pacijentkinji, a kako pišu lokalni mediji, spomenutom doktoru to nije jedina tužba s obzirom da se njegovo ime već spominje u mnogim optužbama pacijentkinja kojima je svojim nemarom i ponašanjem uzrokovao trajna oštećenja. 
 
Što je najgore od svega - postoje nekoliko gotovo identičnih slučajeva u kojima je porodio bebe i na isti način im oštetio živce ruke. 
 
Mediji su potom iskopali i podatak da je zbog njegovog nemara bolnica morala da isplati čak 2,7 miliona dolara odštete, a da taj doktor i dalje ima licencu, i dalje radi. 
 
  • Yioll

    05.12.2016 16:05
    Sada ce komentari kako eto nasi doktori i nisu tako losi .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom