Istraživanje: Muževi izazivaju deset puta više stresa od dece

U istraživanju koje je sproveo američki portal Today, 7.000 mama odgovaralo je na pitanja o stresu.
Istraživanje: Muževi izazivaju deset puta više stresa od dece
Foto: Pixabay
Rezultati su pokazali da je većina žena ocenila svoj stres ocenom 8,5 od mogućih 10, a 46 odsto njih izjavilo je kako im partneri priređuju više stresa, nego deca. 
 
Pomalo očekivano, žene su se najviše bunile na (ne)učestvovanje u kućnim poslovima. Njih 75 odsto izjavilo je kako se osećaju kao da se svi kućni poslovi, ali često i roditeljski, tiču samo njih, jer se u suprotnom neće obaviti. U proseku je jedna od pet mama rekla da joj suprug izaziva najveći stres upravo zato što ne pomaže dovoljno u svakodnevnom životu. 
 
Druga stvar koja im smeta je ponašanje partnera. Naime, kako su mame istaknule, njihovi supruzi se često ponašaju gore od dece, pa ih deca doživljavaju kao prijatelje i izvor zabave, dok mamama preostaje ona nezavidna uloga koja obuhvata strogoću i donošenje ne tako zabavnih odluka.
  • toliko

    01.01.2019 10:31
    Istina je,tamo vrse istrazivanja,a ovde to nije portrebno.Mi to same sve osecamo,prijateljice se ponekad pozale na muzeve.Zadjite malo po kucama,bolje preko anonimnih anketa, ako vam je stalo da zaista vidite na sta se zene zale.Eto cisto da te silne agencije ovde imaju pravo stanje.
    Muskarcima je dovoljno da ima skuvano,da ima para i redovan sex.A,zenama sve to i puno paznje,lepe reci,da su svi zdravi i da ne mora da trckara od jednog do drugog ukucanina i deli sirupe.I jos sav ostali posao,,,sve je to vrlo ozbiljan posao za jednu osobu.Samo je pitanje kada se umesa neko treci,tasta ili svekrva,,,ne pomazu one toliko zeni,nego samo stavljaju do znanja da ne moze sve sama,stite muzeve.I onda svi kazu sama si ga birala.Jeste,a u gomili su svi isti.
  • pera

    31.12.2018 19:38
    ..
    S druge strane ozenjeni muskarci zive 10% krace od neozenjenih, pa stavite na vagu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom