Sud promenio ime detetu

Bračnom paru iz grada Briv la Gajar na jugozapadu Francuske sud nije dozvolio da svom sinu ime daju "Grizman Mbape" po prezimenima dvojice fudbalskih reprezentativaca te zemlje.
Sud promenio ime detetu
Foto: Pixabay
Agencija Frans pres navodi da je sudija ukinuo prva dva imena deteta skoro pet meseci nakon rođenja.
 
Roditelji su potom doneli odluku da mu daju ime Deni Noe.
 
Porodice u Francuskoj sada mogu da biraju imena svoje dece, što nisu mogli do 1993. godine kada je postojala lista "odobrenih imena". Međutim, lokalne vlasti i dalje mogu roditelje da prijavljuju tužilaštvu ako uoče da bi izbor imena "mogao da naškodi detetu".
 
Lokalni zvaničnik smatrao je da bi ime "Grizman Mbape" koje je dobio po prezimenima fudbalera Antoana Grizmana i Kilijana Mbapea "nije u interesu deteta" i slučaj je predao tužilaštvu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom