VIDEO: Iz bolnice puštena beba koja je na rođenju mogla da stane u šaku

Beba Sejbi, za koju se veruje da je najmanja beba rođena na svetu, otpuštena je ovog meseca iz bolnice u Kaliforniji posle pet meseci provedenih na odeljenju intenzivne nege, saopštila je ta medicinska ustanova u San Dijegu.
Sejbi je na rođenju imala samo 245 grama.
 
U saopštenju bolnice navodi se da je Sejbi sada "vesela beba od oko 2,3 kg, dobrog zdravlja".
 
Rođena je u decembru, u 24. nedelji trudnoće. Bila je toliko sitna da je mogla da se smesti u doktorovu šaku.
 
Prema registru koju vodi jedan univerzitet u američkoj državi Ajovi, Sejbi je oborila rekord najsitnijeg novorođenčeta. Rekord je držala beba koja je u Nemačkoj rođena 2015. godine, sa sedam grama više od Sejbi.
 
  • LimanacNS

    30.05.2019 16:14
    Život je borba. Nekom već od momenta kad ugleda svetlost dana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.