Sud zabranio da se dečak zove "Džihad"

Francuski sud ukinuo je ime "Džihad" koje je pre godinu dana jedna majka dala svojem detetu, jer smatra da ima negativno značenje, objavljeno je u petak.
Sud zabranio da se dečak zove "Džihad"
Foto: Pixabay
"Sud ne prihvata ovo ime jer smatra da može štetiti detetu i verovatno će mu stvarati probleme", precizirao je sud Dižona i naglasio da "vodi računa o najboljim interesima deteta". "Ime 'Džihad' ima negativno značenje jer je povezano s džihadističkim pokretom i zamenjuje se s 'Džahid' koji na arapskom znači napor ili hrabrost i nije povezano s ratom", kažu sudije.
 
Afera je izbila početkom novembra 2018. kada se gradska uprava obratila sudu porodičnog prava kako bi se ime poništilo.
 
Majka dečaka je za regionalni list Le Bien Public izjavila da će u slučaju negativne odluke suda promeniti dva slova i sinu dati ime Džahid, kao što je bio slučaj u aprilu 2018. u sličnom slučaju para s jugozapada Francuske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom