Škola zabranila roditeljima korišćenje mobilnog u školskom dvorištu

Osnovna škola Sveti Petar u britanskom gradu Liju zabranila je roditeljima dece koja je pohađaju korišćenje mobilnog telefona u školskom dvorištu.
Uprava škole odlučila se na ovaj potez kako bi podstakla roditelje da više komuniciraju sa svojom decom nakon završetka njihovog dana u školi. 
 
U jednom od postova na društvenim medijima objavljeno je: "Koliko vas je toliko zaokupljeno razgovorom preko mobilnog da svoje dete zaboravite da zagrlite i pitate ga kako je provelo dan u školi?", javlja Independent.
 
Škola se nada će se nova pravila pozitivno odraziti na psihičko zdravlje dece i pomoći u razvoju njihovih govornih sposobnosti. 
 
"Molimo vas da izdvojite vreme kako biste saslušali svoje dete i porazgovarali s njim. Moć govora ima ogroman učinak na razvoj detetovih jezičkih sposobnosti", stoji u postu na Fejsbuku. 
 
Škola je poboljšanje mentalnog zdravlja dece postavila kao jedan od svojih prioriteta, a od ove godine učenicima se u sklopu školskog programa nude i časovi joge.    
 
Pisac Filip Pulman takođe je prošle godine pozvao roditelje da ostave mobilne telefone i više vremena posvete razgovoru s decom. Njegovi komentari usledili su nakon studije kojom je utvrđeno da gotovo polovina petogodišnjaka i šestogodišnjaka u Velikoj Britaniji u školi ostvaruje slabiji uspeh zbog ograničenog vokabulara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom