FOTO: Devojka iz Malija rodila devetorke

Halime Cise (25) iz Malija u utorak je rodila devet beba, dve više nego što su lekari za vreme trudnoće otkrili ultrazvučnim pregledom, čime je postala jedna od retkih u svetu koje su rodile zdrave devetorke.
FOTO: Devojka iz Malija rodila devetorke
Foto: Pixabay
Trudnoća Halime iznenadila je i čelne ljude ove zapadnoafričke države, koji su odlučili da joj pomognu. 
 
Čim su lekari u martu rekli da će Halime biti potrebna posebna specijalistička nega, vlasti su joj omogućile prevoz i medicinsku negu u Maroku, gde je u utorak rodila carskim rezom. 
 
Dva nedelje je provela u bolnici "Point G" u glavnom gradu Malija, Bamaku, a potom je prevezena u Maroko, gde joj je, nakon posredovanja predsednika vlade Malija, Baha N'Dava, pružena kvalitetnija nega.
 
"Novorođenčad - pet devojčica i četvorica dečaka - i njihova majka su dobro", rekla je ministarka zdravlja Malija, Fanta Sibi.
 
 
Očekivalo se da će Halime roditi sedam beba, nakon što su tako pokazali ultrazvučni pregledi lekara u Maliju i u Maroku, ali dve "dodatne" bebe, dečak i devojčica, sve su iznenadile. 
 
Devetorke su izuzetno retke, a višestruku trudnoću često prate razne zdravstvene komplikacije i neretko se dogodi da ne prežive sve bebe.
  • nik

    09.05.2021 00:00
    devetorke
    Svaka cast majci i nadam se posto je Mali izuzetno siromasna zemlja da ce imati pomoc drzave i u odgajanju te dece kao sto je imala za trudnocu i porodjaj.
  • Zora

    08.05.2021 23:07
    Rodila devetorke
    Sve cestitke majci-hrabrost,neka su joj bebe zdrave I vesele!
  • Salle

    08.05.2021 00:07
    Izvinjavam se na još jednom komentaru.... zapalo mi za oko, pa bih na lakat progovorio... Dakle, vest, koja je toliko fascinantna, toliko lepa, ali apolitična, pa samo 2 komentara. Ako nemamo kome da repliciramo i koga da mrzimo, odmah tišinčina. Bolje da smo psi, makar bi mahali repom. Toliko o nama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.