Učenici zbog TikTok izazova kradu pisoare i razbijaju pločice u toaletima

Zbog novog izazova na TikToku učenici širom SAD-a kradu pisoare, razbijaju pločice ili kradu dozatore sapuna.
Učenici zbog TikTok izazova kradu pisoare i razbijaju pločice u toaletima
Foto: Pixabay (ilustracija)
Učenici uništavaju školske toalete širom zemlje, a potom rezultate objavljuju na popularnoj društvenoj mreži. TikTok pokušava da spreči ovaj izazov uklanjanjem brojnih videozapisa objavljenih na ovoj platformi.
 
Ako u pretrazi aplikacije upišete naziv izazova ("devious licks") prikazaće vam se poruka da "nema pronađenih rezultata". Iz kompanije ističu da takav sadržaj narušava njihove smernice te da je promovisanje sigurnih i pozitivnih iskustava glavni cilj TikToka.
 
"Očekujemo da će naša zajednica ostati bezbedna i odgovorno stvarati. Ne dopuštamo sadržaj koji podstiče ili omogućuje kriminalne aktivnosti. Uklanjamo ovaj sadržaj i preusmeravamo hashtagove i rezultate pretraživanja na naše smernice kako bismo obeshrabrili takvo ponašanje", rekao je portparol TikToka za CNN.
 
Korisnici TikToka su takve videe počeli da dele i na drugim društvenim mrežama pa ako naziv izazova upišete u pretragu na Twitteru, pojaviće se videozapisi kojima se prikazuje krađa lavaboa i ostale školske imovine.
 
Neke škole u SAD-u su počele da zaključavaju toalete kako bi sprečile ovakvo ponašanje. Međutim, psiholog Džon Dafi navodi da se neka deca zatvaraju u toalete zbog socijalne anksioznosti pa bi brojna deca zbog zaključavanja toaleta mogla da postanu anksiozna.
 
Dafi navodi da je važno da roditelji budu upoznati s najnovijim trendovima i izazovima na društvenim mrežama kako bi mogli o tome da razgovaraju sa svojom decom. Roditelji bi trebalo deci da objasne koje su moguće negativne posledice ako uništavaju školsku imovinu i trebalo bi da im navedu neke pozitivne stvari kojima bi mogli da se bave.
  • Fikus

    21.09.2021 20:29
    Kreteni!
  • Jakov

    21.09.2021 18:45
    Kineska kultura :))
    Kinezi, za razliku od Japanaca, nisu poznati po higijeni i higijenskim navikama uopšte tako da im se ovaj "poziv na osvetu" pisoarima, wc-šoljama i sl savršeno uklapa u nacionalni portfolio.
  • Lopta

    21.09.2021 13:31
    Like
    @Goran
    I to bi uradili nažalost, samo da bude lajkova

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom