Lekari iz Saudijske Arabije uspešno razdvojili sijamske blizance

Specijalizovani hirurški tim u Saudijskoj Arabiji uspeo je da razdvoji sijamske blizance koji su bili spojeni u kuku, a zajednička im je bila kičmena moždina i njene membrane.
Lekari iz Saudijske Arabije uspešno razdvojili sijamske blizance
Foto: Pixabay
Operacija je trajala sedam sati u sedam faza, uz učešće 28 konsultanata, specijalista i medicinskog i tehničkog osoblja.
Savetnik pri Kraljevskom dvoru i generalni nadzornik Centra za humanitarnu pomoć i pomoć kralja Salmana, dr Abdulah bin Abdulaziz Al Rabeah, koji je bio i šef medicinskog i hirurškog tima za operacije razdvajanja, rekao je da je to bila 53. operacija sprovedena u okviru saudijskog programa za razdvajanje sijamskih blizanaca.
Na kraju operacije pregledani su mišići i nervi kako bi se osigurala njihova funkcionalnost i prekrile rane, a zatim su blizanci prebačeni na dečije odeljenje intenzivne nege kako bi bili pod stalnim nadzorom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom