Ovo je najskuplji grad u SAD za odgajanje deteta

U San Francisku je skupo živeti, a još je skuplje tamo odgajati decu.
Ovo je najskuplji grad u SAD za odgajanje deteta
Foto: Pixabay
Prosečna godišnja cena odgoja deteta u Zalivskom području San Franciska gotovo je dvostruko veća od one koju Amerikanci obično plaćaju, prema analizi 381 američkog grada koju je sprovela platforma za finansijsko savetovanje SmartAsset.
Podizanje jednog deteta u San Francisku u proseku godišnje košta 35.647 dolara ili 33.217,66 evra, što taj grad čini najskupljim mestom u SAD-u za osnivanje porodice. 
To je znatno iznad ukupnog američkog proseka od 20.813 dolara godišnje i gotovo tri puta više od najniže rangiranog grada Moristauna u Tenesiju, gde troškovi podizanja dece iznose 14.577 dolara godišnje.
 
Drugim rečima, trošak podizanja deteta u San Francisku nešto je niži od onoga što biste zaradili radeći puno radno vreme za 18,07 dolara po satu, koliko će iznositi gradska minimalna satnica od jula 2023.
 
U troškove su uključeni hrana, stanovanje, briga o deci, zdravstvena nega i troškovi prevoza, na temelju podataka iz MIT-jovog Living Wage Calculatora za 2022. godinu. Najveća stavka u ukupnim troškovima odnosi se na stanovanje, koje se kreće od 12 do 13 hiljada dolara godišnje, u zavisnosti od lokacije.
 
Inače, u Kaliforniji se nalazi osam od 15 najskupljih gradova za podizanje deteta. Iznenađenje je da su, uprkos relativno niskim troškovima stanovanja, gradovi u Mičigenu među najskupljim mestima u SAD-u za podizanje deteta, s En Arborom, Kalamazuom i Detroitom među prvih 15.
 
S druge strane, sedam od 15 najpovoljnijih američkih gradova za podizanje deteta može se pronaći u Južnoj Karolini. Črlston, Grinvil, Kolumbija i Hilton Hed su među najjeftinijima, s prosečnim godišnjim troškovima oko ili ispod 16.000 dolara, prema SmartAssetu.

Teme

deca

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom