Roditelji u Sloveniji prijavili sopstveno dete policiji zbog petardi

Roditelji iz Ljubljane su kod deteta pronašli pirotehniku ​​koju je kupilo bez njihovog znanja pa su sami pozvali ljubljansku policiju.
Roditelji u Sloveniji prijavili sopstveno dete policiji zbog petardi
Foto: Pixabay
"Svojim odgovornim ponašanjem definitivno su dali primer detetu i sprečili moguće povrede", pohvalili su ih iz ljubljanske policije, dodajući da se radilo o gotovo 400 komada pirotehničkih proizvoda.
U Sloveniji je upotreba pirotehničkih sredstava dopuštena građanima od 26. decembra do uključivo 1. januara, a prodaja od 19. do 31. decembra. 
Iz ljubljanske policije kažu da velik naglasak stavljaju na preventivne mere za smanjenje upotrebe ili sigurnu upotrebu pirotehnike, koje sprovode zajedno sa školama i drugim institucijama. 
 
"Zbog toga svake godine u osnovnim školama održimo nekoliko predavanja na tu temu", rekli su u policiji.
 
Ujedno su naglasili da roditelji imaju važnu ulogu u podizanju svesti kod maloletnika o opasnostima pirotehnike. 
 
"Važno je da govore o ovoj temi i upozoravaju decu na opasnosti i posledice upotrebe pirotehničkih proizvoda", dodaju iz Policijske uprave Ljubljana.
  • Bojan

    14.12.2023 13:51
    Kakvo patetično kevtanje glupih i bezobraznih. Pa normalno da su roditelji priojavili kupovinu petardi, dete će se malo uplašiti kako i treba a onaj ko mu je prodao će da fasuje kaznu.
  • Miloš

    14.12.2023 08:42
    ... i ne mudrujte puno.
    Savet koji nam moderno društvo svakodnevno na razne načine daje. Ne, ti ćeš da mudruješ a mi ćemo da slušamo!

    U redu je borba protiv petardi i to što su roditelji ljuti na dete ali prijaviti ga policiji! Pa kako uveče sednu za isti sto da večeraju? Kako se poverenje vraća među njih? Da li će dete sutra da prijavi roditelje prvom prilikom? Ima svu moju podršku.
  • Saša

    13.12.2023 14:21
    Emocije i zakon
    Baš zato što vole svoje dete to su i uradili. Da se ne bi povredilo, a i ubuduće kršilo zakon. Posmatrajte ljudi malo dublje ovaj roditeljski čin, koji podržavam u poptunosti.
    Da su svi roditelji u Smrdiji ovakvi, ne bi u ovolikoj meri bilo nasilja i kriminala.
    U Sloveniji kažu detetu: Nemoj bacati otpatke zatrovaćeš zemlju pa ćeš jesti nezdravu hranu.
    U Smrdiji kažu detetu: Nemoj da bacaš neko će te videti. Što znači kada neko ne gleda, slobodno bacaj.
    E u to me je razlika i ne mudrujte puno.
    Kada odete preko, manji ste od makovog zrna....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom