FOTO: Fotografije "Gandalfa" i lokacija na kojima je sniman "Gospodar prstenova"

Indijski fotograf Akhil Suhas (21) putovao je na Novi Zeland kako bi fotografirao čarobnjaka Gandalfa, lika iz filmova "Gospodar prstenova" te je na taj način otkrio mističnu stranu ovog područja.

Jedna od najuspešnijih filmskih trilogija snimana je većim delom na lokalitetima na Novom Zelandu. Fascinantna i netaknuta priroda ove zemlje poslužila je kao veličanstvena scenografija filmovima koji su odisali i lepotama ambijenata.

Verovatno najlepši ambijenti u sva tri dela bili su kadrovi Okruga, mesta i kraja gde žive Hobiti. Danas je mesto Matamata u kojem je, za potrebe filma napravljeno selo Hobita, jedna od vodećih turističkih atrakcija Novog Zelanda.

Fotograf Suhas je proveo šest meseci na Novom Zelandu i dokumentovao svoje putovanje od 15.000 kilometara, a na svakoj fotografiji vidi se turista obučen kao čarobnjak Gandalf.

Indijski fotograf ima 5.000 pratilaca na Instagramu nakon objave fotografija. Kazao je kako je upravo fotografijama Gandalfa hteo da prikaže drugačiju stranu Novog Zelanda.

"Želeo sam da ponavljam glavni predmet na svojim fotografijama. Kada imate toliko fotografa na svetu, shvatite da morate učiniti nešto drugačije kako biste se izdvojili. Film 'Gospodar prstenova' sam gledao pet puta i onda sam došao na ovu ideju", rekao je fotograf.

Prema njegovim rečima, turisti s Novog Zelanda bili su "njegov Gandalf", a tokom celog putovanja niko ga nije odbio.

"Trik je u tome da razgovarate s ljudima, potom im objasnite kako je zamišljen vaš projekat i da ih na kraju pitate da li pristaju da ih fotografišete. Srećom, ni jedna osoba me nije odbila", rekao je on.

Indijski fotograf sam finansira svoje neobično putovanje povremeno radeći u hostelima.

"Pre nego što sam krenuo na put, pomislio sam da nije bitno koliko ću novca potrošiti na putovanje jer imam ceo život pred sobom da zaradim novac i isplatim studentske kredite i račune. Na kraju dana, vaše uspomene traju duže nego materijalne stvari", zaključio je.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.