Cene letovanja u Grčkoj skaču za 10 odsto

Najveći broj turista u novogodišnjoj noći u hotelima u Solunu bio je iz Srbije.
Cene letovanja u Grčkoj skaču za 10 odsto
Foto: Pixabay
Kako piše "Danas", blizinu drugog po veličini grčkog grada iskoristili su turisti iz južnih krajeva Srbije kojima je Solun bliži od prestoničkog Beograda. Noćenje u dvokrevetnim sobama u hotelima i hostelima za četiri noći plaćalo se od 110 do 150 evra, a dodatni novac trebalo je izdvojiti za hranu i piće.
 
Na Trgu "Aristotel" u Solunu, gde je bio i najveći javni doček Nove godine na kome se okupilo najviše Srba, Makedonaca, Valjevaca, Užičana, Nišlija, Leskovčana, po procenama domaćina oko 20.000, kafići i restorani svoje usluge pružali su po svakodnevnim cenama koje važe i kada nisu praznici. 
 
Katerini, grad na severu Grčke, koji objedinjava najpopularnije "narodske destinacije" za turiste sa skromnijim džepom, cene letovanja neće menjati, za razliku od destinacija na Halkidikiju, Krfu, Tasosu i onima bliže Atini, gde se već u predsezoni očekuju cene veće do 10 procenata u odnosu na prošlu godinu. U saradnji sa turističkim agencijama iz Srbije, kako je za list Danas potvrđeno u Solunu, već je počela kod agencija prodaja letnjih aranžmana na rate. 
 
"Najam dvokrevetnog studija u zavisnosti od hotela u Paraliji će u maju i junu biti dostupan po ceni od 30 do 40 evra, uz moguću doplatu za doručak od četiri evra i nešto skuplji ručak i večeru", najavljuju iz jednog hotela u Paraliji. 
  • mrk

    07.01.2018 14:04
    @LOL
    pa pri zdravoj pameti da, ali po srpskoj... eeee tu je druga prica. ali bitno da se ide u grcku na "odmor"a ono tamo 80% srbije....
  • LOL

    06.01.2018 22:47
    Cene letovanja su iste kao i unazad nekoliko godina ništa se nije menjalo.Jesu uvedene nekakve boravišne takse ali jače agencije nisu menjale svoje cene bez obzira na tu novinu dok neke manje jesu dodale tu stavku . A što se tiče nošenja hrane ja zaista ne vidim razlog da neko pri zdravoj pameti vuče bilo kakvu hranu kada putuje u mesto gde je hrana po marketima jeftinija.
  • Terješkova

    06.01.2018 21:44
    U Crnu Goru i da je 30% skuplje!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.