Resavsku pećinu za 1. maj posetilo 4.000 turista

Resavsku pećinu kod Despotovca, jednu od najlepših i najposećenijih u Srbiji, za prvomajske praznike posetilo je 4.200 turista, izjavila je direktorka JP "Resavska pećina" Milica Petrović.
Resavsku pećinu za 1. maj posetilo 4.000 turista
Foto: Pixabay (ilustracija)
Uoči praznika bilo je 800 posetilaca, na sam Prvi maj 2.200, a drugog dana praznika 1.200 posetilaca. Dolazili su porodično, individualno, grupno organizovano, a među strancima bili su Kinezi, Japanci, Rusi i Amerikanci.
 
Za praznike pećina je bila otvorena tri sata duže, a cene su bile iste kao i radnim danima.
 
Turistička sezona u Resavskoj pećini zvanično je počela 1. aprila, ali su turisti dolazili i pre ovog datuma, napomenula je Petrović.
 
Resavska pećina je od 2010. godine, kao Spomenik prirode, član Međunarodne asocijacije turističkih pećina i jama ISCA. Za turiste je otvorena 1972. godine.
 
Od 2.830 metara istraženog prostora, za posetioce je dostupno 800 metara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.