Amsterdam uvodi dodatne takse za turiste

Turističke takse u Amsterdamu su svakako među najvišim u Evropi, a od naredne godine će se naći na prvom mestu, jer holandska prestonica uvodi dodatna tri evra za noćenje u ovom gradu.
Amsterdam uvodi dodatne takse za turiste
Foto: Pixabay
To znači da će taksa za noćenje u hotelu sa jednom zvezdicom biti veća nego noćenje u nekoj drugoj prestonici u hotelu sa pet zvezdica.
 
Dvokrevetna soba sa zajedničkim kupatilom ima taksu od 16 evra po noćenju i dodatna tri evra po osobi za jedno noćenje, a u Berlinu u luksuznom hotelu noćenje u dvokrevtnoj sobi ima taksu od 12 evra.
 
U hotelu od pet zvezdica u Rimu taksa iznosi 14 evra, što je trenutno najviše u Evropi, ali i to će biti manje od takse za noćenje u hotelu sa jednom zvezdicom kada Amsterdam uvede povećanje turističkog poreza.
 
"Veliki broj posetilaca doprinosi velikim troškovima za održavanje grada bezbednim i čistim, kao i održavanje javnog prostora, poput trotoara, keja, mostova i ulica u dobrom stanju", rekao je portparol Amsterdama.
 
Povećanje turističke takse najavila je i Venecija i to u visini od 10 evra za one koji dolaze samo na jedan dan, a za one koji ostaju da prenoće neće važiti uvećanje.
 
Gradovi koi se takođe bore sa prevelikim brojem turista su Barselona i Dubrovnik, ali oni nisu najavljivali porast cena turističkih taksi, piše "CNN Travel".
  • Apel

    05.10.2019 19:58
    Zinulo im du.e za pare
  • Odlicno

    05.10.2019 19:25
    Malo je a turistima iz Srbije bi trebalo da uvedu test inteligencije kao vizu.
  • lanceMi

    05.10.2019 12:23
    I treba jos vise da poskupe, zna se kakav satanisticki turizam je tamo prisutan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja