Nova šansa za Đavolju varoš

Spomenik prirode Đavolja varoš nalazi se na prvom mestu na rezervnoj listi kandidata za izbor sedam novih svetskih čuda, koju je objavila agencija "New 7 Wonders".

Direktor Prolom banje Zlatko Veljović kazao je da je Đavolja varoš zauzela prvo mesto na rezervnoj listi zahvaljujući velikom broju glasova koje je dobila preko telefona i sada ima veliku šansu da se nađe na finalnoj listi kandidata za izbor sedam novih svetskih čuda prirode. "Pored turističkog preduzeća Planinka, Turistička organizacija Srbije (TOS) putem medija je sprovela kampanju za glasanje telefonom za kandidate na rezervnoj listi. Radi se o velikom broju glasova koji su bili odlučujući da se naš kandidat nađe na prvom mestu na toj listi", rekao je Veljović za agenciju Beta.

Veliki broj turista iz Srbije i inostranstva posetio je Đavolju varoš i nakon što je taj lokalitet ispao iz finalnih izbora za izbor sedam svetskih čuda u julu ove godine. U prvih osam meseci ove godine Đavolju varoš je posetilo više od 50.000 turista, što je 60 odsto više nego u istom periodu prošle godine. U blizini tog spomenika prirode otvoreno je nekoliko etno restorana, pokrenut je seoski turizam, a razvila se i prodaja suvenira i poljoprivrednih proizvoda. U turističkom preduzeću Planinka naveli su da i dalje ulažu u uređenje Đavolje varoši i da će sredinom ovog meseca đavolja varoš i okolina dobiti osvetljenje sa specijalnim efektima.

Za Đavolju varoš se i dalje glasa pozivanjem broja 0041-77-312-4041, pri čemu je posle zvučnog signala potrebno ukucati 9915. Cena poziva iz Srbije sa mobilnog telefona košta 53 dinara, a sa fiksnog 30 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja