Luvr povećava cenu ulaznice

Muzej Luvr saopštio je da će povećati cene ulaznice, šest meseci pre Olimpijskih igara na kojima se očekuje da će Pariz dočekati još više turista nego inače.
Luvr povećava cenu ulaznice
Foto: Pixabay
Ulaznica za Luvr od 15. januara ulaz biće 22 evra, dok je od 2017. 17 evra.
 
Luvr je najposećeniji muzej na svetu, sa 86.000 kvadratnih metara prostora otvorenog za javnost. Muzej je prošle godine posetilo 7,2 miliona ljudi.
Muzej je prošle godine na blagajni zaradio 76,5 miliona evra. Time je pokrivena samo četvrtina njegovih operativnih troškova, a ostatak je finansiran kreditima ministarstva kulture i drugim sredstvima, uključujući pokroviteljstvo.
 
Otvoren 1793. godine u bivšoj kraljevskoj palati u srcu Pariza, Luvr je jedna od velikih turističkih atrakcija Pariza.
Predstavlja izuzetno bogate zbirke, koje se kreću od civilizacija Mediterana i Bliskog istoka nekoliko milenijuma pre naše ere do likovne umetnosti 19. veka.
 
Posetioci dolaze iz celog sveta da bi se divili, između ostalog, Mona Lizi Leonarda da Vinčija (početak 16. veka), Miloskoj Veneri (2. vek pre nove ere) ili egipatskim antikvitetima u odličnom stanju.

Teme

Luvr

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja