VIDEO: Pepeo od australijskih požara dospeo u reku i izazvao pomor ribe

Na hiljade riba je uginulo u australijskoj reci Meklij pošto su kiše nanele pepeo od požara u vodu.
Masovni pomor riba dogodio se prošle nedelje u mestu pored Belbruka, prenosi TV mreža ABC.
 
Artur Bejn, koji živi blizu te reke, rekao je da je u početku izbrojao 200 mrtvih riba oko mosta, ali da veruje da će ta brojka biti mnogo veća. Prema njegovim rečima, uginule ribe pojavile su se 60 kilometara duž reke, a lokalno stanovništvo je prijavilo širenje smrada od truleži ribe.
 
"Obilne kiše proteklih dana u lokalne slivove reka nanose pepeo nastao posle požara širom regiona. To može izazvati smanjenje nivoa kiseonika u vodi", potvrdile su vlasti tog australijskog regiona.
 
Lokalno stanovništvo je pomoću pumpi i cevi pokušalo da vrati kiseonik u vodu, što je izgleda uspelo, jer je pomor ribe zaustavljen.
 
Navodi se da je učinjena velika šteta i da može proći čak više godina pre nego što se reka vrati u prvobitno stanje.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.