Otvara se prva ambulanta za delfine

Prva ambulanta za delfine na Krimu počeće sa radom u junu, a centar "Mirno more" koristiće je za spasavanje ovih vodenih sisara koje voda izbaci na obalu, izjavila je direktorka ovog centra Anastasija Koroleva.
Otvara se prva ambulanta za delfine
Foto: Pixabay
Ona je podsetila da su spasioci ranije morali vozilima volontera da dođu do mesta gde su isplivali vodeni sisari, te da je bilo potrebno koristiti laboratorije u veterinarskim stanicama radi uspostavljanja dijagnoze.
 
"Sada ne samo da ćemo uštediti na vremenu i imati veće šanse za spasavanje i oporavak delfina, već ćemo moći da utvrdimo dijagnozu na licu mesta", rekla je Koroleva.
 
Članovi centra trenutno odlučuju o potrebnoj opremi i rade na dizajnu vozila. Prema rečima Koroleve, ambulanta će biti opremljena ultrazvučnim skenerom, uređajem za testiranje uzoraka krvi, infuzionom pumpom i drugom neophodnom medicinskom opremom.
 
Koroleva je istakla da će vozilo biti dizajnirano tako da može da prevozi delfine do veterinarske klinike. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.