Uspavana najstarija ženka lenjivca

Paula, ženka lenjivca, najstarija na svetu u svojoj vrsti, uspavana je u zoološkom vrtu u istočnom nemačkom gradu Haleu, rekla je u ponedeljak portparolka Karolina Albig.
Paula je nedavno napunila 51. godinu i već neko vreme nije bila dobrog zdravlja. Proteklih nedelja odbijala je hranu i patila od stomačnih problema.
 
"Nije htela da nam priđe ni kad smo joj nudili poslastice, koje u uobičajenim okolnostima jako voli", rekla je Albig, dodavši da je odluka o eutanaziji životinje doneta u četvrtak.
 
Paula je u Hale stigla iz Južne Amerike 1971. kad su joj bile dve godine,
 
Prošle godine je uvrštena na spisak Ginisovih svetskih rekorda kao najstariji poznati lenjivac na svetu. Stručnjaci kažu da bi u ljudskim godinama imala najmanje 90 godina.
 
Nema podataka o tome da je u zatočeništvu ili u divljini bilo starijih lenjivaca.
  • Deks

    11.08.2020 16:28
    Za životinju sa usporenim metabolizmom kakvi su lenjivci zaista bi se i očekivalo da žive duže. Inače ovo je bila ženka dvoprstih lenjivaca koji su slični ali se po evolutivnom poreklu i izgledu ipak dosta razlikuju od troprstih lenjivaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.