Ubio 70 ugroženih tigrova, uhapšen posle 20 godina

Čovek osumnjičen da je u nacionalnom parku Sundarbans na granici Indije i Bangladeša ubio 70 ugroženih bengalskih tigrova, uhapšen je nakon 20-godišnje potrage.
Ubio 70 ugroženih tigrova, uhapšen posle 20 godina
Foto: Pixabay
Habib Talukder, poznat kao Tigar Habib, uhapšen je u Bangladešu na osnovu dojave, nakon što su za njim raspisane tri poternice.
 
Šef lokalne policije Sajdur Rahman objasnio je da je Talukder (50) živeo uz šumu i da je bežao kad god bi policajci došli u tu oblast, prenosi BBC.
 
Policajac Abdul Manan objasnio je za lokalne medije da se za Talukderom godinama tragalo.
 
"Ulazio je u Sundarbans i lovio divlje životinje iako mu je odavno zabranjeno da ulazi u šumu. Izvodio je te kriminalne aktivnosti iako protiv njega postoji više optužnica", rekao je Manan, ističući da iza svega stoje moćne bande.
 
U Sundarbansu živi najbrojnija populacija bengalskih tigrova, a u divljini ih je ostalo samo nekoliko stotina.
 
Na crnom tržištu se kupuju njihova krzna, kosti, pa čak i meso, koji se preprodaju širom sveta.
 
Broj bengalskih tigrova u Bangladešu u 2018. godini porastao je na 114, nakon što je 2015. zabeležen rekordno nizak broj od 106 jedinki, dok ih je 2004. bilo 440.
  • BioNoviSad

    01.06.2021 13:00
    Kazna
    Treba ga ostaviti vezanog tamo gde prolaze tigrovi.
  • Sasa

    01.06.2021 09:13
    Koji zlotvor

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.