Ponovo viđena puma koja je smatrana izumrlom vrstom

Puma, koja se smatrala izumrlom vrstom u Rio de Žaneiru pošto je poslednji put viđena u brazilskoj metropoli 1930. godine, ponovo je viđena u tom gradu, prenela je danas lokalna štampa.
Ponovo viđena puma koja je smatrana izumrlom vrstom
Foto: Pixabay
Povratak pume zabeležile su još u junu 2020. godine kamere u prirodnom rezervatu zapadno od Rija de Žaneira.
 
Grupa biologa je na osnovu tih snimaka počela da prati pumu, čije je prisustvo kasnije potvrđeno u drugim obližnjim rezervatima.
 
Puma je zvanično proglašena izumrlom vrstom na spisku ugroženih životinjskih vrsta vlasti Rio de Žaneira, preneli su tamošnji mediji i dodali da je puma ugrožena vrsta u svetu, a u Brazilu ima status "ranjive vrste" zbog lova i smanjenog prirodnog staništa.
 
Ta životinja iz porodice mačaka, koja se često naziva planinskim lavom, može da bude dugačka do 2,3 metra i teška više od 70 kilograma.

Teme

puma

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.