VIDEO: I Kinezi patentirali vakcinu protiv virusa korona

Kineska kompanija specijalizovana za vakcine "CanSino biologics" patentirala je prvu potencijalnu vakcinu protiv Covid-19 pod nazivom "Ad5-nCOV", javili su državni mediji pozivajući se na dokumente o zaštiti intelektualne imovine.
VIDEO: I Kinezi patentirali vakcinu protiv virusa korona
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ovo je prva patentirana vakcina u Kini, javio je državni list "Narodni dnevnik", pozivajući se na dokumente koje je objavila kineska Nacionalna administracija za intelektualnu imovinu. Patent je potvrđen 11. avgusta.
 
Saudijska Arabija je saopštila da ovog meseca planira da pokrene treću fazu kliničkih ispitivanja vakcine firme "Kansino". Kompanija navodi da vodi razgovore i sa Rusijom, Brazilom i Čileom o pokretanju treće faze testiranja u tim zemljama.
 
Akcije "Kansina" na berzi u Hongkongu porasle su jutros za oko 14 odsto, a na berzi u Šangaju za 6,6 procenata.
 
  • NIKOLIC SRECKO

    18.10.2020 21:51
    "cudo u noci
    Virus je nas
    tao u Kini iz nepoznatih razloga u labarotijskom centru za biolosko vojna ispitivanja.Evropai ostali svet je za CoVID19 saznao tek kada je stigao iz Kine posle3-4 meseca . Vakcina je je dobra jer je hemijso bioloska formula tvorcima poznata
  • Necu da kazem

    17.08.2020 12:15
    koja je zemlja
    Sad cemo mi u Srbiji da budemo zamorcici. "Ima jedna zemlja koja pravi vakcinu i od koje ce je Srbija kupiti ali necu da vam kazem koja je to zemlja" " Ima jedna zemlja koja ce od Kine da kupi vakcinu i gde ce ista biti testirana, ali necu da vam kazem koja je to zemlja".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).