RFZO potpisao ugovore s privatnim klinikama i apotekama za ovu godinu

Republički fond za zdravstveno osiguranje zaključio je i ove godine ugovore sa privatnim zdravstvenim ustanovama za pružanje usluga vantelesne oplodnje, operacije katarakte, hiperbarične medicine.
RFZO potpisao ugovore s privatnim klinikama i apotekama za ovu godinu
Foto: 021.rs

Potpisani su i ugovori sa privatnim apotekama za 2023. godinu.

Vantelesna oplodnja o trošku Fonda može se obaviti u 15 privatnih klinika, što je za dve više nego prethodne godine.

Operacija senilne i presenilne katarakte ove godine moguća je u 26 privatnih bolnica, među kojima su i dve nove.
 
Za usluge hiperbarične medicine RFZO ima ugovor sa 10 privatnih zdravstvenih ustanova.
 
Ponudu za zaključivanje ugovora sa RFZO dosad je predalo i oko 800 privatnih apoteka, u kojima građani mogu da preuzmu lekove koji se izdaju na recept.
 
Pravo na vantelesnu oplodnju o trošku obaveznog zdravstvenog osiguranja imaju žene do 45 godina i to neograničen broj pokušaja za prvo dete, odnosno dva stimulisana pokušaja i tri krioembriotransfera za drugo dete.
 
Vantelesna oplodnja na teret RFZO omogućena je i uz pomoć doniranih reproduktivnih ćelija tri stimulisana postupka i tri krioembriotransfera uz jedan uvoz materijala, za žene do 45 godina.
 
Prijavljivanje za VTO sa doniranim ćelijama obavlja se preko e-Uprave.
 
Za prva dva meseca od pokretanja ove usluge, preko e-Uprave se do sada prijavilo više od 600 žena. RFZO je 2022. na VTO uputio oko 8.500 parova, što je oko 1.500 više nego 2021. godine.
 
Detaljan spisak privatnih ustanova u kojima se mogu obaviti usluge na teret obaveznog zdravstvenog osiguranja objavljen je na sajtu RFZO.
 
RFZO podseća da se navedene usluge mogu obaviti i u državnim zdravstvenim ustanovama.
  • Snežana

    16.02.2023 08:28
    Šta vam nije jasno
    Lekari neće da puste termine za zakazivanje u državnim bolnicama jer rade u privatnim klinikama. Kraj.
  • Sale NS

    14.02.2023 17:46
    Budalaština u režiji diletanat
    Tokom Covid epidemije, i to u onom najžešćem periodu, supruga je imala ozbiljnu smetnju na očima. Zbog idiotizma oko zakazivanja to je bilo nemoguće. Otišla je u privatnu kliniku u BG koja je na spisku RFZO i tamo uradila operaciju o našem trošku. Kada smo ovde u NS tražili refundaciju glatko su nas odbili, sve na čelu sa ćerkom poznate guvernerke. Obrazloženje je da ta klinika nije na spisku u Vojvodini i da pacijentkinja nije prošla potrebnu proceduru za operaciju u BG (čitaj: nemoguću proceduru jer bilo kakvo zakaziovanje nije bilo moguće)!
    A vi, kako ste?
  • vitez

    14.02.2023 14:53
    kako to
    Nikako mi nije jasno kako to da ne može u državnim bolnicama da urade ovo skidanje katarakte, pa to ne traje više od pola sata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.