Novosadski informativni portal 021

Život

Otvoren najveći "duty free shop" na svetu

Najveći "duty free shop" na svetu, trgovački centar površine 72.000 metara kvadratnih, u kojem će više od 300 svetskih brendova prodavati robu oslobođenu svih poreza, otvoren je na ostrvu Hainan, na jugu Kine.

Skuplja boravišna taksa u Rimu

Gradska uprava Rima odlučila je da poveća boravišnu taksu u hotelima italijanske prestonice, u pojedinim slučajevima i da je više nego udvostruči, kako bi povećala ispražnjen gradski budžet.

Kako ribice spavaju?

Ukoliko vas ovo pitanje zbunjuje, morate da znate da je i ribama, kao i ljudima, potreban zdrav san.

VIDEO: Simpatična igra bebe slona

Radnici spasilačkog centra za slonove "Elephant Nature Park" na Tajlandu raznežili su se kada su nedavno spašenom slonu Faa Mai dali elastičnu traku da se igra.

Boja očiju određuje prag bola?

Oči nisu samo ogledalo duše. Njihova boja pokazuje koliki prag bola određena osoba može da podnese, ali i ko je za koje sportove talentovan, ustanovili su naučnici sa Univerziteta u Pitsburgu.

Eksperimentalni lek za ebolu izlečio sve zaražene majmune

Eksperimentalni lek za ebolu izlečio je svih 18 majmuna zaraženih smrtonosnim virusom tokom ispitivanja novog leka, što povećava nadu da bi "ZMapp" mogao da pomogne u borbi protiv epidemije koja besni u zemljama Zapadne Afrike, objavio je magazin Nejčr (Nature).