FOTO: Šta pacijenti jedu u bolnicama širom sveta

Portal BuzzFeed napravio je zanimljivu kolekciju fotografija koja prikazuje šta se jede u bolnicama širom sveta.

Portal BuzzFeed napravio je zanimljivu kolekciju fotografija koja prikazuje šta se jede u bolnicama širom sveta.

Kalifornija, SAD

Australija

Kao što od zemlje do zemlje postoje kulturološke razlike, tako se razlikuje i poimanje onoga što se smatra zdravim i uravnoteženim obrokom, jer se pretpostavlja da bi takav trebalo da bude bolnički meni.

Poljska

Kanada

Pacijentima se, na primer, u Kaliforniji za ručak servira hamburger i pomfrit, u Australiji je to čorba od tikvice, piletina u sosu od marelica sa graškom i pireom, dok je u Poljskoj obrok veoma oskudan i sastoji od parčeta hleba, pola krastavca i komadića salame.

Estonija

Švedska

Francuzi su poznati po tome da znaju da uživaju u hrani, pa se ni u bolnici ne lišavaju. Tako je na tanjiru poznati francuski hleb "baget", salata od dimljenog lososa, piletina, tikvice i kolač.

Masačusets, SAD

Južna Koreja

Japan

Ujedinjeni Arapski Emirati

Malezija

Francuska

Velika Britanija

Južna Afrika

Nemačka

Indonezija

BiH

  • NB

    31.08.2014 16:57
    ...
    Poljska - ako nije sa Infektivnog odeljenja, pacijent ce uskoro tamo zavrsiti.... tuga. Komadine hrane i splacine u siromasnijim varijantama a Amerikanci - to ni zdrav ne treba da jede. Istocne zemlje (Daleki istok) deluju raznovrsno i ok
  • 31.08.2014 12:44
    Mi smo negde izmedju Poljske i BIH
  • 30.08.2014 14:44
    Srbija?
    Nema.
    Jer se ni ne jede.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?