Novosadski informativni portal 021

Život

Nikad nije kasno za ljubav

Mardžori Hemerde ima 106 godina, a njen dečko Gevin Kroford 73. Kako su istakli, ljubav ne poznaje razliku u godinama, niti je bitno kada će se dogoditi, ali je svakako vredi čekati.

Toksični metali u ruževima i sjajevima za usne

Naučni radnici sa Instituta za javno zdravlje u Berkliju su hemijskom analizom 32 različita tipa ruževa i sjajeva za usne, koji se nalaze u slobodnoj prodaji širom SAD, otkrili u većini uzoraka prisustvo velikog broja toksičkih metala.

Kamasutra poze za najhrabrije

Želite li i vi savladati neke drevne strasti koje vama i vašem partneru garantuju nezaboravno uživanje isprobajte tri poze u seksu koje su ujedno i dobar trening za stražnjicu i ruke.

Muškarcu moždana tečnost curila kroz nos

Amerikancu Džo Negiju iz Arizone skoro godinu i po dana curio je nos i on je tu pojavu pripisivao alergiji, ali je po odlasku lekaru otkriveno da mu je u stvari isticala moždana tečnost.

Šta možete da tražite u avionu?

Bivša sjuardesa Bet Bler ponudila je čitaocima "Huffington Posta" njene savete kako da tokom leta dobiju besplatne dodatke i servise koji su dostupni samo onima koji tačno znaju šta da traže.

Seda kosa postaje prošlost

Tim naučnika sa Univerziteta u Bredfordu otkrio je da ljudi čija kosa sedi razvijaju veliki oksidativni stres zbog akumulacije hidrogen peroksida u folikulu dlake, zbog čega kosa samu sebe izbeljuje iznutra ka spolja.

Zbog čega na aerodromima nestaje prtljag?

Ukoliko ste se ikada pitali kako je moguće da po sletanju aviona vaš prtljag ne bude u istom avionu kao i vi , već stotinama kilometara daleko, evo nekoliko brojki koje će vam možda rešiti misteriju.

Šta izaziva migrenu?

Povećana osetjlivost nervnih vlakna koja se nalaze oko krvnih sudova najverovatnije izaziva migrene, nalazi su najnovijih ispitivanja tog neurološkog poremećaja.

Ekstremisti naterali hotelijere da izbace alkohol iz ponude

Hotel Les Rois u Hurgadi već godinama gostima nudi prilku da uživaju na suncu, da lagano pijuckaju koktele pored bazena na krovu i popiju po koje pivo u pabu. Međutim, prošle nedelje, uz povike "Bog je veliki" vlasnici su prosuli svi alkoholna pića i proglasili hotel prvim bezalkoholnim hotelom u Hurgadi, piše britanski Dejli mejl.

Srpskim turistima najomiljenije grčko more

Većina turista iz Srbije i ove godine će letovati u Grčkoj, a prema podacima turističkih agencija prodaja letnjih aranžmana porasla je za 20 odsto, izjavio je direktor Nacionalne asocijacije turstičkih agencija Aleksandar Seničić.

FOTO: Peščana dina guta sve pred sobom

Sa tri kilometra dužine, 500 metara širine i 100 metara visine, peščani zid na zapadnoj obali Francuske izgleda impozantno i pre bi se reklo da je u Sahari nego u Francuskoj.