Operisao testise od 60 kilograma

Pet dugih bolnih godina Vesli Voren je posmatrao kako mu skrotum polako otiče, i narasta do težine od 60 kilograma.
Pet dugih bolnih godina Vesli Voren je posmatrao kako mu skrotum polako otiče, i narasta do težine od 60 kilograma.

A sve je počelo posle lošeg sna.

"Ko oparen sam skočio i seo na ivicu kreveta pošto sam se probudio iz užasne noćne more", priča Voren (48), koji je sanjao da ga je nešto udarilo u desni testis. "Osetio sam skoro neizdrživ bol".

Međutim, bol se ubrzo smanjio. Do sutradan skrotum mu se naduo do veličine fudbalske lopte. Otišao je kod lekara, a on mu je dao antibiotike kao da se radi o infekciji.

Kako mu nije bilo ništa bolje, krenuo je od lekara do lekara, i niko nije znao šta mu je. A kako nije imao novca niti zdravstveno osiguranje, jer živi od invalidnine, morao je da čeka i po tri meseca da bi zakazao kod lekara.

Na kraju se obratio lokalnom radio voditelju u Las Vegasu da mu pomogne u prikupljanju novca, i ovaj je pristao otvorivši mejl adresu benefitballsack@yahoo.com (u slobodnom prevodu "prilog za muda").

Otok je toliko narastao da je Voren morao da ga "upakuje" u kapuljaču od duksa, koji je nosio kao pantalone, kako bi bio u stanju da hoda.

Pošto je uspeo da prikupi novac preko radio emisije Hauarda Sterna, čiji su slušaoci uglavnom muškarci, otputovao je do Irvina u Kaliforniji i 8. aprila mu je tokom 13-časovne operacije uklonjena ogromna izraslina težine 60 kilograma.

Trenutno je kod kuće i oporavlja se od operacije.

  • 18.10.2014 19:01
    moram reci...
    ..da covek ima mu*a!! :)
  • Zdravstvena knjižica

    08.05.2013 11:01
    "A kako nije imao novca niti zdravstveno osiguranje, jer živi od invalidnine, morao je da čeka i po tri meseca da bi zakazao kod lekara."

    Pa mi dostigli nivo zdravstvene zaštite ko u SAD!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.