Kako "deru" turiste u Rimu

Četvoro britanskih turista platilo četiri sladoleda 54 funte (64 evra) u Rimu.
Četvoro britanskih turista platilo četiri sladoleda 54 funte (64 evra) u Rimu.

Rim je "večni grad", svi putevi vode u Rim i jeste jedan od najlepših gradova na svetu. Ali, bez obzira na to koliko se divimo zdanjima italijanske prestonice, moramo da budemo obazrivi sa perfidnim lokalnim ugostiteljima.

To nas uči i primer britanskih turista koji su četiri sladoleda u jednoj rimskoj poslastičarnici platili 64 evra.

Ovo "dranje" se dogodilo sredovečnim Britancima, koji su razrogačili oči kad su dobili račun u poslastičarnici "Antica Roma" na vrhu ulice Via della Vite, u neposrednoj blizini Španskog trga.

"Kupili smo sladoled da ga pojedemo usput, dakle nismo želeli da sednemo u poslatičarnicu. Kad smo platili nismo čak dobili ni 'hvala'", rekao je Rodžer Banister, koji je u Rimu bio sa bratom i njihove dve supruge.

U poslastičarnici se brane da su Britanci naručili velike kugle, a da su sami krivi, jer su imali izbora, budući da manji sladoled košta 2,5 evra.

Ovo, naravno, nije prvi slučaj "pljačkanja" turista u Rimu. Zabeležen je slučaj iz 2009. godine kada su dvoje japanskih turista dobili račun od gotovo 700 evra za manji obrok u restoranu "Passetto". Nakon što je to obelodanjeno restoran je dobio zabranu rada.

  • 10.05.2013 08:32
    haha
    kada mi se slicna situacija desila sa taxiem,trazila sam racun, posto nije mogao, umeo, hteo da ga ispise, rekla sam da necu da platim i damoze slobodno da me vrati na prvobitno mesto gde sam usla u taxi. posto je odbio, bacila sam mu 100 din izasla napolje i nisam htela ni vrata da zatvorim. pa nek nekog drugog zzz sledeci put
  • Milesa

    09.05.2013 06:27
    Deranje je kada ti taksista za vožnju od Železničke stanice do Limana 2 izme 1200 dinara. Taksimetar pokazuje 350, a on iz glave računa noćnu i prazničnu tarifu.
  • 08.05.2013 16:32
    dranje
    pa nije dranje kad ti naplate cenu koju prvo ni ne pogledas kolika je, nego je dranje kad ti na racunu stoji i cena stolice na kojoj si sedeo i cena toaleta koji si koristio i cena sladoleda koji si trazio i baksis za konobara koji ti je doneo sladoled. e to je dranje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja