Život
05.03.2015.
07:56
Uslov da Srbija u potpunosti obezbedi domaću i inostranu tražnju i ostvari izvoz poljoprivredno-prehrambenih proizvoda od preko pet milijardi dolara, neophodno je da postigne visoke standarde u bezbednosti hrane i da primeni propise Evropske unije.
  • 05.03.2015 19:08
    Nije
    Kako može biti po standardima Evropske unije kada iz unije uvozimo organski otpad koji oni ne smeju da stave ni u hranu za mačke i pse, ali ovde prerađuju u hranu za ljude. koliko mi se puta dešavalo da jedan proizvod od jednog proizvođača izaziva žestoke stomačne tegobe uvek kada ga probam, dok isti proizvod od drugog proizvođača ne pravi nikakve probleme. Ko zna šta ima u nekim proizvodima kada ništa ne kontrolišu u Srbiji niti se drže kakvog standarda, pogotovo ne Evropskog standarda.
  • 05.03.2015 17:23
    Domace salama moja macka zaobilazi u sirokom luku. Ali zato tamani ove iz madzarske i rumunije.
  • tehnolog

    05.03.2015 17:08
    hrana u Srbiji
    "Potrošači u Srbiji ipak sumnjaju u kvalitet mnogih proizvoda, dok veterinarske inspekcije konstantno sprovode kontrole"-OVO NIJE TAČNO, radim u jednoj industriji gde postoje vet.inspektori i ne rade ništa. Po ceo dan igraju igrice.
  • Sremcina

    05.03.2015 14:10
    Da li nam je hrana po standardima Evropske unije?

    Ne, nije!

    Nece ni biti dolke god mi imamo mentalne pacijante koje za svo zlo u Vojvodini i Srbiji okrivljuju NATO i zapad a da pri tome ni ne ukljuce mozak.
    Ova nazovi drzava je suvise korumpirana i u rukama raznih tajkuna koji svom gradjanstvu lepo i patriJoCki prodaju razno smece koje su jeftino uvezli bez kontrole.
    Bas kao i ona Zlatiborska govedina spomentua u predhodnom komentaru. Da ne pocinjem kako su veterinarske sluzbe dobro podmazane od istih tajkuna da prizmure kada su u pitanju mesni prehrambeni proizvodi u pitanju i neverovatno los uzgoj stoke i zivine. Tu bih jos dodao nekontrolisano koriscenje herbicida i pesticida koje paori kupuju na divlje.
    I jos kad na sve to dodamo nas gradjanski bezobrazluk, neobrazovanost i primitivizam, pa nama nema spasa.
    Da ne pocinjem o katastrofalnom i nesposobnom zdravstvu koje je unisteno zbog nesposobnosti i nemara drzave.

    Svak prica i lupetanje nekog politicara kako Vojvodina i Srbija imaju neki prehrambeni potencijal za bilo kakav izvos je cista budalastina. Setite se samo Knezevica i bice vam sve jasno.

    Zar nama stvarno trebaju neprijatelji?
  • none

    05.03.2015 11:56
    Mleko sa puno alfatoxina-a verovatno je po svim eu standardima...
  • a kontrola

    05.03.2015 10:19
    jedne bitnije stvari?
    nije spomenuta kontrola uvoza?
    onaj brend sa zlatibora onoliko meso pravi a na zlatiboru krave jedne nisam video...
    odakle to meso stiže i kojeg je kvaliteta?
    nije taj jedini. da li znate kojeg kvaliteta meso se stavlja u kojekakve narezke, salame, parizere i šunkarice? koliko je staro to meso i gde je i kako bilo skladišteno?
    živele domaće kobaje i slanina...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna