Život
02.11.2012.
15:32
Naučnici kažu da strah od matematike može aktivirati delove mozga povezane sa iskustvom fizičkog bola.
  • Osmi sekretar SKOJA

    06.11.2012 21:03
    U ovom slucaju je bolna
    Ljubav je SABIRANJE brak JEDNAKOST deca MNOZENJE a razvod DELENJE
  • kleo

    06.11.2012 19:44
    Matematika boli? Ko to tvrdi? Matematika je ljubav,cvet u bašti,ptica u letu...Matematika je sve ono što mi čini život komotnijim (uključujući i čitanje e-mail novina,i pisanje ovog komentara).Matematika je smisao za analizu i sintezu,za odvajanje bitnog od nebitnog,za kratko,jasno i sažeto izlaganje,omogućava razumevanje sadašnjosti i budućnosti...Matematika je osnova nauke.Što pre to shvatite i prestanete da "kukate" nad matematičkim zadacima,to bolje i za vas i za vašu decu (jer im tako samo dajete opravdanje da ne uče i ne razmišljaju). A to sigurno nećete?
  • @Steva

    06.11.2012 11:29
    Čekatje, samo, da stignete do V razreda. Naše glavobolje tog tipa su svakodnevne.
  • Steva

    05.11.2012 21:57
    još kako
    Eto,meni matematika izaziva bol u glavi,dok pomažem čerki,učeniku 4-tog razreda osnovne škole,da uradi domaći.Bol izaziva postavljen zadatak,koji /verovatno/ ni pisac udžbenika,ne razume.Zato je navedeni naslov i konstatovan,a najviše je izražen,u udžbenicima u Srbiji.
  • Jan Chi

    04.11.2012 12:38
    tako je
    I ja se slazem sa tim. Covek nije rekao da nije dobro uciti matematiku, vec da je sasvim dovoljno znati tih pet stvari, a ko zeli da zna konjeviktis, kosinus i sta ti ja znam sta vec, neka uci na drugom mestu, ako misli da ce mu to biti vazno u zivotu. Ja bi tu jos dodao da bi i srpski jeyik trebalo ubaciti u dodatnu nastavu, jer ga mnogo ljudi ne zna pisati pravilno, a bogami i izgovarati.
  • Kimi

    03.11.2012 20:49
    izbaciti matematiku iz skolskog programa!

    dovoljno je znati brojati, sabirati, oduzimati, mnoziti i deliti.. ko zeli vise da zna neka pohadja dodatnu nastavu

    iovako vecina nas, 90% tih stvari sto se uci u osnovnoj i srednjoj nikad nije ni koristila u zivotu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna