Život
15.12.2014.
20:38
Prekomerna upotreba antibiotika i, posledično, otpornost na ovu vrstu lekova biće prvi uzrok smrti u svetu 2050. godine, što će dovesti do pada globalnog bruto društvenog proizvoda za 2,0 do 3,5 odsto, pokazalo je jedno istraživanje međunarodnih stručnjaka.
  • Aleksandar

    18.12.2014 14:50
    Dobre bakterije
    Probiotici, korisne bakterije neoophodne su u regulaciji crevne flore i sprecavanju nastanka raznih stomacnih problema: gasova, gastritisa . . .Dodavanje Aloja vere biljke deluje kao “prebiotik” koji hrani rast i obezbedjuje idealno okruzenje za funkcionisanje probiotika. Ukoliko je vas cilj da potpomognete zdrav digestivni sistem ili da povecate absorciju hranljivih sastojaka i imunoloski sistem, dodajte svom dnevnom program dopunske ishrane.
    www.alojavera.wordpess.com
  • none

    16.12.2014 10:32
    @ sasa
    Termičkom obradom mesa se ne eliminišu antibiotici niti razni stereoidi...
  • sasa

    16.12.2014 08:35
    @zar je važno
    smanji paranoju!
    Moj rodjeni brat je alergican na penicilin ceo zivot. Krka slatko i meso (sto naravno nije zdravo, al sta da mu radim) i nikad nije imao alergijski napad.
    Ne kazem da se antibiotici ne koriste pri uzgoju zivotinja za ishranu, ali ipak se to meso termicki obradjuje, zar ne?
    Problem definitivno jeste sto ti nasi dr "preventivno" prepisuju antibiotike, za sve zivo, a pri tom ne rade briseve, antibiograme itd zbog cene tih nalaza, nego odmah lek, koji ti kupis na recept.
  • zar je važno

    15.12.2014 21:27
    Ubiće nas, ali od antibiotika u hrani, ne našim oralnim korišćenjem antibiotika, jer ih dobiješ tek kad počneš da umireš, naravno ako se doktor usudi ispisati recept jer od silnih zastrašivanja i pretnjama otkazom retko to čine...kao što retko šalju specijalistima, retko daju nalog za izlazak u kućne posete,i tako... A, o količinama antibiotika u mesu, konditorskim proizvodima i uopšte prehrani podložnoj brzom kvarenju...ništa?
    Koliko je primera kad osoba posle zalogaja kolača dobije napad i posle intervencije hitne službe ispostavi se da je antibiotik na bazi penicilina, a ta osoba alergična ?
    Ko uopšte, a da nije korupcioniran unapred, kontroliše kvalitet hrane? Zna li se kakav, za početak, jedemo hleb, samo počev od gradske pekare?
    Hm...prepun nam je organizam štetnih aditiva i raznoraznih hemijskih supstanci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna