Autor: Hina

Info
17.12.2016.
13:15 > 13:38
Nemački automobilski koncern Dajmler ubuduće će svojim radnicima isplaćivati specijalni bonus ako budu retko izostajali s posla iz zdravstvenih razloga i istovremeno uvodi besplatan zdravstveni pregled u svrhu prevencije i ranog otkrivanja bolesti.
  • lear

    18.12.2016 15:06
    lir
    I lir kod nas isto placa ko ne ide na bolovanje.A radnici ipak malo malo na bolovanju. Pitam se zasto? Verovatno je jako dobro. Supervizor te ganja i ostali uz njega.
  • Z.....

    17.12.2016 18:26
    @eh
    Ovako to izgleda u mojoj DRZAVNOJ firmi : Ja se razbolim, moje kolege me teraju kuci da ih ne zarazim, meni se ne ide na bolovanje da mi ne "skresu" platicu na 65% jer sam samohrani roditelj, a sef ( politicki podoban sa ??? fakultetom ) me zove kuci telefonom i preti da se pod hitno pojavim - jer mu se "drma" fotelja a on ne ume nista da odradi umesto mene. Radnik je jadnik ma gde bio.
  • DonJuan

    17.12.2016 18:15
    @eh
    Naravno da pricam o privatnom sektoru, jedinom gde mozda mozes naci posao, ako ne poznajes premijera licno da probijes njegovu prevarantsku zabranu zaposljavanja u drzavnom sektoru. U drzavnoj sluzbi se koliko-toliko postuju prava zaposlenih, ali su plate i mogucnost napredovanja mizerni, a svi jurcaju tamo ne zato sto je pri drzavi dobro, nego zato sto je kod privatnika triput gore.
  • TenaK

    17.12.2016 16:46
    To je ovde u Njemačku normalna praksa. 200€ je jako malo za to. Moja prošla firma, ni 10% veličine jednog Mercedesa, isplaćuje oko 420€ godišnje. Ali se ne isplati ići bolestan na posao zbog 40€ mesečno. U Nemačkoj je to sve lepo regulisano i može se pregovarati o svemu. Dobijem više godišnjeg, slobodno kad mi treba... 13.plata... samo da AV ne sazna da sam "neradnik"...
  • eh

    17.12.2016 15:43
    Za obojicu komentatora: verovatno mislite na privatne firme. Sto se tice drzavne, ima ljudi koje toliko retko vidjate zbog nepostojecih bolesti, da mi nije jasno kako ih nije sramota. A njihovo nedolazenje i nepouzdanost stavlja ogroman teret na nas koji radimo, uglavnom i njihov posao, jer se za bolesne kod nas ne uposljava zamena cak i kad su na duzem odsustvu. Ovo je fantasticna iako vrlo skromna nagrada za savesne radnike.
  • Z.....

    17.12.2016 14:18
    "Ludi" kriticari
    Molim te iste kriticare da navrate kod nas i informisu se kako radnici bolni-bolesni dolaze na posao jer su "stimulisani" pretnjom da ce ostati i bez posla i bez to malo jadne plate sto posteno zarade, ako je uopste i dobiju...... Ovde Sindikat viri iz g...ce vlasti kao praziluk.
  • DonJuan

    17.12.2016 14:09
    Tako se to radi u normalnim zemljama. U ovoj nasoj rupi od drzave ti daju drugi vid psiholoskog podsticaja da ne ides na bolovanje, u vidi pretnji da ces ostati bez posla ako koristis prava koja ti po zakonu pripadaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna