Autor: agencije

Zabava
13.03.2017.
22:58 > 23:03
Neandertalci, daleki rođaci današnjih ljudi koji su živeli pre 50.000 godina, imali su lek za zubobolju – apirin, a možda čak i penicilin, pokazalo je jedno istraživanje.
  • null

    15.03.2017 17:34
    interesantno
    Ovo je jako interesantna vest. Voleo bi da ima više ovakvih vesti umesto dnevne politike. Još lepše bi bilo da stavite i neke linkove - ako nekog zanima detaljnije. A za raspravu o tome da li je dobro ili ne jesti meso, u tekstu je očigledan dokaz da je to dilema stara 50.000 godina.
  • za void*

    15.03.2017 10:26
    Najmanje se energije troši na varenje sirove biljne hrane, a ne obrađene kako rekoste. Naročito mesa. Jedenje sirovog voća i povrća, u vidu sokova ili smutija, daje čistu energiju, a telo troši vrlo malo svoje energije na varenje. Tako se većinski hranim već nekoliko godina i nikad se bolje nisam osećala. Dok sam jela meso, razne paprikaše, variva i kolače, bila sam često umorna i sklona prehladi. Ali meni je bilo važnije zdravlje od slasti na nepcima, te sam mogla sebi priuštiti takav eksperiment.
  • Orwell Vegan

    14.03.2017 19:09
    Clan vegunske sekte
    Ako su antropolozi 'jasno objasnili' onda ne vredi da se raspravljamo dalje, jer sa njima nema cile mile.
  • void*

    14.03.2017 17:26
    Evolucija vezna za meso
    Necu uopste da komentarisem izjave vegetarijanaca, njima fali protein, tako da ne mogu da prate radnju fabule.
    Hteo bih samo da dodam misljenje u vezi dobijanja na velicini mozga u relaciji sa jedenjem mesa. To nije cinjenica nego teorija zasnovana na nekim cinjenicama objavljenim u jednom istrazivanju. Nije bitna samo velicina mozga nego i velicina mozga u relaciji sa totalnom velicinom tela gde je covek drugi samo u poredjenju sa slonom.
    Nije sustina u jedenju mesa nego u jedenju przenog mesa (na vatri), gde teorija kaze da je tako organizam dobio vise proteina i energije bez puno varenja (jer je meso przeno), pa je samim tim covek imao resurse i vreme na raspolaganju za druge aktivnosti i tako se vremenom povecao mozak.

    Ne secam se tacno gde je objavljeno istrazivanje. Mozete guglati i sami, evo ovo sam ja nasao:
    http://www.livescience.com/24875-meat-human-brain.html
  • Novosadjanin

    14.03.2017 13:04
    veganska izmisljanja
    NE, to nije cinjenica vec izmisljanje. Antropolozi su jasno objasnili kad je covek evoluirao u homo sapiensa sapiensa (sama cinjenica da ne znas najosnovniji podatak, da smo mi homo sapiens sapiens, a ne samo homo sapiens govori o nedovoljno istrazenim podacima), tj. kad mu je mozak dobio na velicini. KAD JE POCEO DA JEDE MESO. Vegani mogu da izmisljaju sta hoce, ali ne mogu da izmisljaju protiv naucnih cinjenica.
  • Veganka

    14.03.2017 08:59
    @Burga
    Nisu izumrli nego evoluirali u homosapiense koji dan danas imaju određen broj gena identičan neandertalskim. To je činjenjca, a ne moje mišljenje.
  • Burga

    14.03.2017 07:44
    @Veganka
    A onda su od toliko zdrave hrane izumrli
  • Veganka

    13.03.2017 23:39
    "U Španiji su, izgleda, bili vegetarijanci jer nisu pronađeni tragovi konzumacije mesa već im se ishrana sastojala od pinjola, šečuraka, mahovine i kore drveća."

    Vegani a ne vegetarijanci. Da su bili vegetarijanci, bilo bi tragova mleka, jaja i meda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna