Autor: Blic

Info
18.05.2017.
08:02 > 08:04
Na zemljištu firme "Almeks Kinđa" nalazi se jedino brdo u kikindskom delu banatske ravnice, Kinđa. Ova humka oštećena je mehanizacijom, a stručnjaci Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Subotice utvrdili su da je devastiran deo od 3,5 metara visine.
  • Svinjarija

    21.05.2017 08:45
    Humka je 800g odolevala najezdi kelta, huna, avara,turaka i nemaca ali nije odolela najezdi bahatih brđana iz Bosne sa partijskim zaštitom i obrazom debelim ko dhupe.U vremenu termovizijskih kamera i metaldetektora reći da je ovo izolovani incident pijanog traktoriste je na nivou scenarija iz crtanih filmova.Naravno da se radi o organizovanoj devastaciji u svrhu pljačke radi sticanja lične koristi.Pohapsiti aktere, oduzeti mehanizaciju, naterati firmu da plati štetu i vrati pokradene eksponate, kao i da vrati brdo u prvobitni oblik.U protivnom raskinuti ugovor i najuriti ih iz Kikinde uz sudski spor i naplatu štete u korist opštinske kase.

    Kule blznakinje su bile simbol Nju jorka, kinđa Kikinde.Kikinda nije Nju jork, ali je uvreda ista.Uništiti i devastirati sve što vam je sveto.U ovom slučaju od strane bahatih bosanskih terorista,baraba i glupandera koji su već zauzeli pola nekretnina po gradu i kojima ništa nije sveto.
  • Severnobanatska avet

    19.05.2017 13:39
    Brdo koje proganja
    Svaki Kikinđanin od malih nogu zna šta je Kinđa, koja je simbol grada baš kao "Attendite!", suvača, most devet grla... Očigledno se radi o "barazerima" kojima ta naša istorija nije mnogo važna. Njemu je bitno da protera zalivni sistem i sad mu se tu ispreči neka čuka... Pa, on je pobegao u Banat s brda i velika je to frustracija kad ga i u ovoj našoj banatskoj tepsiji napadne brdašce. Ej!
  • Ja

    19.05.2017 09:16
    Sprega
    Poznat je ovaj deran po ovakvim rabotama. Pogledajte samo na sta lici hotel u centru grada koji je dobio ime po gradu pobratimu iz Norveske, Narvik...
  • Planinar

    19.05.2017 07:50
    Kinđa
    Brdo se zove Kinđa. Firma koja je srušila brdo se pre privatizacije, a i sad zove KINĐA. Pa da li su ludi da unište nešto što je simbol firme, procenite sami.
  • Atila bitch božiji

    18.05.2017 21:19
    U proleće 2017. godine, strana humke je oštećena mehanizacijom u ilegalnoj nameri da grob – ukoliko ga je bilo – bude opljačkan, ali se ne zna da li su lovci na blago zaista pronašli ono što su mislili da nađu.
  • Jeziva nedodjija

    18.05.2017 19:55
    samo u Smrdiji
    I meni neki dan iskljucise kablovsku bez obzira sto zadnjih jedanaest godina NIJEDNOM nisam zakasnio sa placanjem racuna .
  • savesnost

    18.05.2017 12:35
    " E sad, ako ti kupuješ zemlju, a ne pogledaš plan.... "

    onda si nesavestan i odgovaraš za štetu jer si morao znati da tu ima nešto što ne sme da se čačka. šta je sporno?
  • /

    18.05.2017 11:43
    /
    nego, koje su sankcije nad privatnom firmom
    jel i ona dodikova?
  • /

    18.05.2017 11:40
    /
    eto zasto treba propagirati lokalnu istoriju a ne samo naricati nad bajkom o kosovskom boju i partizanima
  • Реалан

    18.05.2017 11:32
    Реално, изгледало је као обично брдо. Требали су ови што су копали мало бити боље информисани, али ако је већ то тако важан археолошки локалитет онда је требао некако бити и обележен
  • @savesnost

    18.05.2017 10:55
    "a upisana je u prostorni plan kao arheološki lokalitet."

    E sad, ako ti kupuješ zemlju, a ne pogledaš plan....
  • savesnost

    18.05.2017 10:21
    ovakvi podaci treba da stoje upisani u katastru pa kada neko kupuje nepokretnost sa namerom da nešto radi, da zna da neće moći... a ne kupiš 10 hektara oranice, a ono prodali ti arheološko nalazište ne smeš ništa da oreš
  • KI

    18.05.2017 10:16
    Znam šta je KInđa,i koliko to ime znači starim kikinđanima, koliko je važno arheološko nalazište... i KIka je sa tog područja! Samo me jedno interesuje da li će neko odgovarati zbog toga, jer ovi novi stručnjanjaci i u poljoprivredi a pogotovu u arheologiji i istoriji, znaju sve, jer svi su doktori nauka! Ko je valsnik te privatne firme?
  • Neokapičen

    18.05.2017 08:50
    Ne verujem u slučajno
    Još jednom se kao slučajno brišu istorisjki podaci o životu naroda na ovim prostorima, kako bi narod koji dolazi d apreuzme ovu teritoriju mogao da "slučajno" pronađe svoje, a, eto, vekovnom masovnom životu na ovim prostorima, pa eto, shodno tome imaju pravo i na svoj naziv države. Nije budalaština, scenario postoji i realizuje se.
    Neki kradu i prodaju, drugi uništavaju, a eto, ovaj postojeći narod ni da ovo zove svojom državom.
    A prvo su nam namerno uništili Narodnu Biblioteku u Beogradu, zbog vredne dokumentacije koja je u njoj postojala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna