Autor: Insajder

Info
03.06.2017.
18:06
Veliki broj državnih preduzeća zapošljava radnike na privremeno-povremenim poslovima preko ćerki-firmi, omladinskih zadruga i privatnih agencija za zapošljavanje.
  • Akejsic Vera

    04.10.2017 16:34
    Izrabljivanje zena male pare
    Nase zene rade za minimalac jako teske poslove.Cistacite, trgovci, da kineske prodavnice za 15000 fin. Ne prijavljene custacice ceo dan vuku kofu sa vodom ribaju za 23000 din.Trgovac za 24000 dize povrce od 20 do 30 kilograma.plus kuci gaje porodicu peru peglaju kuvaju ribaju kucu pa da li je to humano
  • DonJuan

    04.06.2017 01:26
    Bas me briga, i tako su ti iznajmljeni radnici glasaci sns-a. Za bolje i nisu.
  • N.SAD

    03.06.2017 22:10
    Kad se otpuštaju radnici u jav. preduzećima i svima onima koji su na budžetu prvo otkaze dobijaju obezbeđenje,spremačice i onda u javnim preduzećima mašu papirom o smanjenju broja radnika a paraziti ostaju.Da nije smešno bilo bi žalosno jer agencije za obezbeđenje i dr. koje im iznajmljuju radnike koštaju više nego da su stalno zaposleni u tim jav. preduzećima ali koga briga bitno je zadržati ,,kancelarijske pacove'' i parazite pa koliko koštalo da koštalo.Ista matrica po kojoj se svi ponašaju a razlog je trpanje para u tuđe džepove po svi znamo kojoj liniji i zaštita ,,kancelarijskih pacova'' i neradnika kojih je svaki dan sve više a radnika sve manje..
  • sindikalac

    03.06.2017 21:53
    Jos jedna velika sramota kada su u pitanju radnicka i gradjanska prava. Ali trreba znati da je temelj svake drzave radni sat. Ko to ne razume, propada. Eh kad bi radnici i seljaci imali posteu vlast, bili bi ko Nemacka.
  • Vukoje

    03.06.2017 21:38
    Lizing radnika? Nije rradnik auto pa da ide na lizing.
    Ta praksa je potpuno nezakonita, a sto je drzava tolerise je svinjarija.
    Lizing je najgori oblik mrcvarenja radnika u nevolji. Obicna trgovina ljudima.
  • Radnik Epsa lizig

    03.06.2017 20:35
    U Elektrovojvodini je ista situacija. Inzenjeri i tehnicari rade preko lizing agencija i PP poslova dok razni privatni fakulteti, mesari, pekari, pevaci rade na odredjeno i za stalno. Ne postoje nikakva prava na lizingu. Kad se da krv nemate pravo na 2 dana koja pisu po zakonu i to kazu pravnici nase firme. Bolovanje je misaona imenica, putni troskovi topli obrok i godisnji su misaona imenica. Kad su neradni dani skida se sa plate. POrez se placa po danu a ne mesecno a neki su tuzili cak i firmu zbog ovoga. Lizing kuce nisu uopste uplacivale porez za PIO vec sebi u dzep a poreska nece ni da reaguje bas ih briga da rade svoj posao.
    Zasto se odnose robovlasnicki pa eto moze im se, pretnje otkazima ako neces da radis druge zaposlene ni ne diraju samo nas uzjasu. Evo primljeno je 50 ljudi posle izbora a to niko ne istrazuje. Sve moj do moga zanimanja. Svaka 3 meseca produzuje ugovore a znate koliki je to stres kad ne znate hoceli produziti. Radnike muci da odu i srede knjizice lizing radnika kazu ma sta cu ti sredjivati za 3 meseca nemoj da mi dosadjujes.
    Odnose se kao da smo gradjani 3 reda. mislim da i ovi migranti imaju veca prava nego mi. Kako su rekli nemoj da mislis vec radi sta ti se kaze.
  • ...

    03.06.2017 20:33
    Ne samo u javnim preduzećima nego i u privatnim. Pola zaposlenih u NIS-u su na tzv. lizing, zatim mnoge banke "rentiraju" spremačice i portire, a nemali broj i radnike na drugim radnim mestima. Zatim, imate tzv. IT kompanije kojima je jedina veza sa IT industrijom to što rentiraju radnike pravim IT kompanijama, i niz drugih primera...
    Ali nisu oni krivi za to što rade nego država koja im to omogućava lošim zakonima i obespravljivanjem radnika.
    Lepo i jednima, i drugima i trećima. Država nam maže oči sa statistikama o padu nezaposlenosti, firme smanjuju troškove zarada i doprinosa, a vlasnici agencija ubiraju lep profit na račun tuđeg rada.
  • Nervirach

    03.06.2017 18:44
    Da, Kao nazovi ustedu spremacice, portire, tehnicko osoblje je prebaceno u privatne servise pa sada placate gazdu servisa. A pazite sada apsurda, sef tim ljudima nije zaposlen preko servisa (ovde gde ja radim ta osoba je rod zene bivseg, bivseg direktora). Tako je medju medicinarima. Sefovi su tehnoloski visak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna