Autor: Novosti

Info
24.07.2017.
08:55 > 21:31
Zaključak stručnjaka iz Danske trebalo bi, u najmanju ruku, da natera sve one koji olako uzimaju tablete protiv bolova da bar razmisle pre nego što progutaju takvu pilulu da li im je zaista potrebna.
  • Deks

    25.07.2017 18:02
    Mnogi komentatori baziraju se na tome kakvo je stanje kod nas i da li ce ovi lekovi kod nas biti zabranjeni u slobodnoj prodaji. Medjutim pravo je pitanje sta ce se povodom toga desiti u svetu a narocito u EU jer se i spominje da to predlazu u Danskoj. I tamo su na zalost osnovni antibiotici zabranjeni u slobodnoj prodaji a nasi su samo to iskopirali.
  • Mi

    25.07.2017 09:22
    ovde
    Mi ovde pričamo o lekovima, a moj PAS neće da pije vodu iz česme ako je odstajala duže od 15-20 minuta u njegovoj posudi. E sad kad životinja primeti da nešto nije u redu sa vodom iz česme, možete misliti šta nam serviraju. Hoćete da pričamo o mesu, kod nas su sad i kremenadle postale žilave, tokom mog života to još nisam doživeo. Naletiš na žilav vrat, but, ali kremenadla nikad, a sad se dešava gotovo svaki put....................Dugotrajno mleko koje se pokvari posle sedam dana...............Hleb koji se ubuđa posle 2-3 dana....................................Ma ajte.
  • Nervirach

    25.07.2017 09:14
    Uz ovakvo zdravstvo, lekovi treba da su slobodni za koriscenje, a licna odgovornost je kako ces ga koristiti. Da ponovim, uz ovakvo zdravstvo.
  • *

    25.07.2017 08:38
    A ne to ce sad Loncar da zabrani da se prodaje ko i antidepresivi pa cemo da umiremo na mukama od bolova... ali pre toga cemo tako ludi njih da lovimo ...ima ona serija neki grad mrtvih e tako ce biti u Srbiji....
  • Brofen

    25.07.2017 06:25
    Ima
    Ne morate gutati tablete ima sumeci.
  • Sedam

    25.07.2017 01:13
    U zemlji u kojoj nama dovoljno državnih lekara, ni knjižica, niti dovoljno novca za privatne lekare, i u kojoj jednostavno moraš da se lečiš tako što odeš u apoteku i pitaš apotekartku šta se ovih dana uzima za to-i-to - skoro svi lekovi moraju biti dostupni bez recepta. To je najmanje zlo, a jednog dana kada ponovo budemo imali organizovano zdravstvo, možemo pričati o ovakvim stvarima.

    I da, fun fact: svaki lek je potencijalno opasan u nekim situacijama i u nekim dozama. Pa ?
  • Deks

    24.07.2017 23:14
    Ne treba zabraniti slobodnu prodaju brufena(ibuprofena) jer on ima manje nuspojava od aspirina. Te dve supstance su davno prevazisle pojam leka i neka su vrsta opsteg dobra covecanstva, jer se koriste i kao prevencija mnogih bolesti. Bilo bi uzasno da neko ima monopol na njihovu prodaju, kao sto je to vec slucaj sa osnovnim antibioticima, dok se istovremeno oni bez kontole primenjuju u veterini.
  • Seka Persa

    24.07.2017 23:05
    @Andrea

    Ne. Nije na Vama da uzimate šta hoćete.

    Nije takodje ni na meni/društvu/zdravstevenom sistemu da plaća činjenicu Vašeg invaliditeta/ne zaposlenosti kao rezultata uzimanja leka bez saveta lekara.

    (Tako nekako u normalnom svetu...)
  • Svašta

    24.07.2017 22:37
    I voda je smrtonosna...
    Pitajte potomke putnika Titanika...
  • Veliko NE

    24.07.2017 22:34
    Samo krkajte, dobro je to...
    A tek Bromozepam što je zabranjen u EU, a naši ga preporučuju za mazanje na leb...
    Menja svest, trajno. Stvara psihotičare.
    Zadnju tabletu sam usta stavio negde kad je počeo rat u Sloveniji...
    Em neću da bogatim farmaceute, em sve što je prirodno nije mi strano.
    Ako su francuski vojnici u 19 veku mogli glavobolju da leče kafom i limunadom sa rumom, može to i danas.
  • Andrea

    24.07.2017 22:00
    Bebi brufen
    Mom sinu su Brufenom zatvarali krvni sud u dečijoj bolnici. Imao je samo 11 dana. Tri dana mu je Brufen bila prepisana terapija. Za ta tri dana mu se otvor prepolovio zahvaljujući Brufenu. Tada su prekinuli terapiju jer su mene primili na odeljenje za majke, pa sam ga dojila, a majčino mleko sadrži neku komponentu koja pomaže bržem sazrevanju i zatvaranju te arterije. Moj sin je sada jedna zdrava beba koja više nema nikakvih kardioloških problema. Da je brufen toliko štetan ne bi ga davali novorođenčetu. Besmisleno je zabraniti slobodnu prodaju Brufena samo zbog toga što pojedinci preteruju u konzumaciji istog. U svemu treba biti umeren, pa tako i u konzumaciji lekova. Dobro je što nam je lek dostupan, a kako ćemo ga koristiti ostaje na nama. Svako je odgovoran za svoje zdravlje.
  • Bob Rock

    24.07.2017 21:52
    Nećete verovati, svaki lek je potencijalno i otrov...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna