Autor: N1

Zabava
27.07.2017.
20:52 > 08:13
Robna kuća Ikea povukla je reklamni spot za svoj prvi objekat u Srbiji nakon što im je, kako tvrde, "Saobraćajna kamera" - građanska inicijativa za bezbedniji saobraćaj i vladavinu prava sugerisala da biciklisti u spotu ne poštuju osnovne odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja.
  • AA

    28.07.2017 15:17
    kao, kao, kao, kao...
  • Ma

    28.07.2017 11:27
    dajte
    Ma dajte ljudi iz koje god Građanske inicijative, sad preteraste, firma snima spot, ulica je zatvorena zbog snimanja............Šta bi ste Vi da vam sad u Grad dođe snimanje filma Džejms Bond, jel bi onda zabranili snimanje ili korigovali film zbog ne poštovanja odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja - BUDALAŠTINA.
    Nemojte pogrešno da me shvatite, ja vozim auto, bicikl, a povremeno sam pešak, i apsolutno poštujem sve odredbe o bezbednosti saobraćaja (iako na brojne imam primedbe, npr. onaj koji položi vozački može da vozi auto koji nema više od 100 konjskih snaga, izvinite ali jedan Reno Clio 2008 godište je 1000 puta bezbedniji od Juga, Punta...........), ali ovde se radi o snimanju spota u kontrolisanim uslovima, a nadam se da omladina i stariji nisu tako niskog IQ da pomisle kako mogu da voze na sred ulice.
  • Nikola

    28.07.2017 11:04
    Nesto sto se zove saobracajna inicijativa je uspela da se dokopa svojih pet minuta slave.
    To je valjda dovoljno da se opravdaju fondovi projekta. Mozda dobiju, posle ovoga, i novi projekt.
    Ako ne dobiju, pokusace sa jos jednim projektom pravilnog vezivanja dece u kolima. Ili ce pokusati sa idejom da vozaci moraju da guraju kola u zonama skole... Mozda protiv gmo hrane, ili prava zena izmedju 22 i 23 godine starosri. Ekologija i klimatake promene su uvek tu...
  • Vojvosadjan

    28.07.2017 10:17
    Ma nema veze kako voze, samo da Ikea otvori vrata svoje robne kuce i postajemo svet definitivno. Kao i posle koncerta Stonsa.
  • Nemanja

    28.07.2017 09:46
    Eto lepo se vidi u praksi da će ovo biti normalna država tek kad je od granice do granice kupi Ikea i postavi svoja pravila. A kome smetaju biciklisti u saobraćaju, po planinama i šumama ih baš i nema, pa se vrćite tamo.
  • /

    28.07.2017 09:30
    /
    eh kada bi tako edukovali bicikliste i ostale ucesnike a ne samo ikeu
  • Aca

    28.07.2017 08:27
    Ovakve opaske od strane gradjanske inicijative "Saobraćajna kamera" bi bile veoma umesne u recimo Švedskoj, Finskoj i sličnim zemljama, u kojima su to uistinu i najveći problemi. U Srbiji su one nažalost samo licemerne. Kao što je prethodni komentar naveo ekstremno devijantne pojave poput Pinka i sličnih medija, u gradaciji problema srpskog društva, pa makar se i lokalozovali samo na problematiku saobraćaja, smatram da je ovakvo obraćanje IKEA-i zlonameran. Možda ne bi bilo zgoreg nego pogledati odnos navedene gradjanske inicijative i vlasti (prvenstveno lokalne) i proveriti izvore finansiranja. Puno je novca dodeljeno raznoraznim gradjanskim (kumovskim) udruženjima, pokretima, inicijativama, koje naposletku iskazuju ovakvu "mudrost" da bi ispalo da kao ipak nešto rade.
  • Мунгос

    28.07.2017 08:08
    "Saobraćajna kamera - građanska inicijativa za bezbedniji saobraćaj i vladavinu prava.“
    Лепо је када Грађани имају иницијативу. Замислите, чак су и за владавину права. Одакле ли се финансирају? Вероватно од реклама. Корист обострана, Икеа се приказује као поштовалац закона, а Иницијатива заради нешто на поштен начин. Можда нешто остане и новинару, све то треба објавити.
  • perica misli

    28.07.2017 07:20
    biciklisti
    Mislim da je spot u redu. Kod nas, inače, biciklisti tako voze i ne poštuju(čitaj ne poznaju) propise. Ovi bar imaju kacige i prsluke. Pre dve nedelje sam video u Novom Sadu grupu koja je imala kacige i prsluke.Na žalost, govorili su Poljskim jezikom.
  • Major Hercegovina

    28.07.2017 07:00
    Biciklisti su izuzetno opasni u saobracaju. Ne postuju propise. Podrzavam inicijativu.
  • Centarac

    28.07.2017 03:31
    porika IKEI
    Pakuj svoje pinkle i pravac neka uredjena drzava. U ovoj kvazi drzavi zvanoj Serbistan, ces cesto nalecati na "djonove".
    Kao, spot podstice "nebezbedno ponasanje..." ! Ma daaaj... A sta, podsticu recimo Pink,Informer,Grand,Parovi i sl.? Zar u ovoj bolesnoj drzavi nemamo ni jednu "gradjansku inicijativu" koja bi bilo sta kriticki rekla i o pomenutim "fenomenima"...
  • Ko to još gleda?

    27.07.2017 23:52
    Zašto snimate reklame?
    Dobrom proizvodu ne treba reklamni spot.
    Informacija o njemu se širi brzinom svetlosti, nenaučnim metodama i bez marketinga kao nauke o laži.
    Lošem proizvodu ni 1000 reklama neće pomoći.
    Marketing je ubedio proizvođače da tu oni, kao nauka o lažima, mogu nešto da učine i pomognu.
    Od tada proizvođači, umesto da ulažu u razvoj proizvoda i istraživanje - ulažu u nauku o lažima.
    Sve ostalo je filozofija radi održavanja pojma marketinga i pranja novca.
  • Jeja

    27.07.2017 23:38
    Gluposti nikad kraja
    Nadam se da ce isti od sada cenzurisati sve holivudske akcione filmove zbog ne prilagodjene brzine i nepostovanja saobracajnih propisa...nisam sigurna da je dobro sto svako ima pravo da iznosi svoje misljenje javno i njime utice na promene u drustvu ako sakupi nekoliko dokonih sledbenika, to nije demokratija nego masovna sizofrenija.
  • Milan

    27.07.2017 21:57
    Samo ikea
    Mislim da iza svega stoji najveći Srpski prodavac krš nameštaja F....i.....Kako god ja ću prvi otići u BG kad mi nešto bude trebalo jer i do sada sam poručivao iz Mađarske ikee i bio zadovoljan. Na ikeinom krevetu se danju sedi a noću spava i tako godinama. Klik klak u nedogled i nema tragova korištenja.
    P.S Imaju i oni krš nameštaja ali cene takvih stvari su smešne. Znači ne treba kupovati baš najjeftinije.
  • milan

    27.07.2017 21:55
    Eto
    sad smo čuli da postoji i nekakva saobraćajna inicijativa, i da su oni veoma "bitni"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna