Autor: Blic

Info
23.09.2017.
07:12 > 08:12
Prema novom zakonu o obrazovanju i vaspitanju, koji je pred poslanicima, cene vrtića bi mogle da se povećaju.
  • Srna

    23.09.2017 13:07
    Kakve gluposti
    Prvo su hteli da diskriminisu sve one koji su ulagali u svoje obrazovanje , pa da im ponište tih 30 ispita razlike i specijalizaciju.Kada su se malo bolje raspitali i uvideli da je to što rade ravno krivičnom delu, brže bolje su smislili kako da se ogrebe za novce kada već ne mogu da smanje plate specijalizantima. Prvo su smanjili penzije pa plate doktorima i lekarima pa povecali školarinu i uskoro će se grejati od beba pa će jaslice naplaćivati 1000 eura samo da bih neko i dalje u vlasti imao visoku platu.Naša zemlja treba cela da se privatizacije ali da se to obelodani.Prodajte Srbiju Japancima i rešite se dugova.
  • Mika

    23.09.2017 11:50
    @Milan
    Možda u nekoj bolje organizovanijos državi, gde se manje krade...Skroz sam saglasna za sve što ste napisali ali dzaba komentare ne čitaju oni koji možda mogu nešto da promene.
  • Mika

    23.09.2017 11:11
    Kanda ce sad bolje proci roditelji koji su upisali decu u privatni, nego oni koji imaju love a gurali su decu u državni. Plaćaće isto a kvalitet ne može da se poredi. Odavno ste to trebali da uradite. Kakve potvrde daj obrazac iz firme u kojoj si prijavljen gde se vidi i kolika ti je plata. Pa spram primanja da se i plaća ili ne plaća. Nisam za to deca ne zaposlenih ne treba da idu u vrtić, treba da idu bar posle četvrte godine na poludnednevni boravak pa kad se zaposle celodnevni. Uvek je bila muka da se dete upiše u vrtić u većim gradovima ali su roditelji radili od 7 do 14, imali baka deka servis ili tetu iz komšiluka koja je čuvala decu za taj period a sad su dadilje.
  • Inspektor Višekruna

    23.09.2017 10:09
    Ministre
    Šarčeviću, zbog toga što si javno rekao da škole nameštaju malu maturu postao si mi omiljeni ministar (sa obzirom na ostale članove vlade, nemoj shvatiti ovo kao preveliki kompliment).
    Ali ovaj potez je katastrofa. Ovo je pravo j....e roditelja. I to takvo da sigurno neće povisiti natalitet što je (izgleda samo deklarativno) jedan od prioriteta vlade.
  • marijana

    23.09.2017 09:59
    besmisao ostanka
    Ja pokusavam da razumem ali izgleda je ovim ljudima stalno da zemlju napuste svi njeni građani. i da se deca ne rađaju. Tuzno i jadno, ne tacnije monstruozno
  • Milan

    23.09.2017 09:34
    Šta god da urade, biće nepravedno. Naš stariji sin nije bio primljen u RD, pa smo 4 godine plaćali privatni vrtić - jesmo oboje bili zaposleni, ali ženina plata je skoro cela odlazila na vrtić i tih par godina smo jedva izgurali.
    Mlađi sin je išao u RD, a tu mi je opet bilo smešno koliko se mala suma plaća - jeftinije je da ide u vrtić nego da ga kući hraniš
    Sa druge strane, kada sam sabrao i "dotaciju" grada, ispada da je boravak u grupi od 30+ dece u RD skuplji nego u grupi od 12 dece u privatnom vrtiću gde je i sve ostalo bilo mnogo bolje i gde nam nikada nisu tražili da donosimo ili plaćamo ubruse, sapune, zavese, igračke, krečenje, klimu, a cena jednodnevnog izleta je bila 30-40% manja nego u RD.

    Posebna priča je taj socijalni aspekt i "pravednost". Ljudi, pa mi smo svi siromašni (tj. 90% nas). Zašto pojedini misle da sve njima pripada, a ostali treba da plaćaju. Mnogi su prijavljeni ma minimalac ili rade na crno, a u kešu dobijaju možda i više nego neko ko regularno prima 35000. Da ne pričam o "socijanim slučajevima" koji voze besna kola, imaju najnoviji iPhone i nose isključivo firmiranu garderobu. Dok se to sve ne raspetlja, pravednije je da svi plaćaju jednako.

    Na kraju, možda i najvažnije, ali i najteže: treba napraviti reda u državnim vrtićima, smanjiti administraciju i partijski kadar, strogo kontrolisati nabavke. Ponoviću, kada se uračuna dotacija grada, privatni vrtići su (bili) jeftiniji.
  • Ines

    23.09.2017 09:31
    Za vece pare, moje ce dete u privatni vrtic a ne u smrdljivih 20-30m2 sa jos milion dece i nezainteresovanim vaspitacicama koje samo cekaju da zapale cigaru i caskaju sa koleginicama.
  • Kimi

    23.09.2017 07:10
    Tako se
    I tako se sistematski unistava Srbija...
  • Ana

    23.09.2017 04:05
    Super, već ste mi rebnuli dva poreza na istu platu,, ukrali mi pare za zdravstveno osiguranje, sada mi povećajte i cenu vrtića u kojem je 40 dece na 20m2 (naravno, protivzakonito i preko veze, a roditielji im čak i ne rade) pa služi samo za to da dete pokupi novi virus čim ozdravi. Kako ja da radim i da zaradim tu svoju "veliku" platu kod privatnika kada su mi deca stalno bolesna? Apsolutno ništa u ovoj državi ne funkcioniše...
    Volela bih da ovo znači da roditelji koji su falsifikovali potvrde da su zaposleni prilikom konkursa za vrtić moraju da uzmu svoju decu iz državnog vrtića jer mogu da ih čuvaju.
  • rade

    23.09.2017 00:13
    Jos jedna od pljacki u nagovestaju...
  • dule

    23.09.2017 00:07
    Tacno cete uspeti u onome sto i zelite a to je da ce ljudi jednostavno prestati da prave decu.

    Evo ja sam zeleo da pocnem da prvim drugo dete ove godine a sada kada vidim sta ce sve poskupeti verovatno cemo ja i zena odustati od te ideje.

    Znam ja da je to vas cilj i da ja vama cinim uslugu da se vi smejete ali ne mogu da se borim i moracu da priznam da ste pobedili.

    Hvala drzavi koja ima za sve osim za decu .
  • Rade

    22.09.2017 23:56
    Socialne karte za sve treba da se uvedu i objedine podatci tako da nemozes da trazis socialnu pomoc ako imas nekretninu na svoje ime nemoze vrtic ako oboje rade i imaju dobra primanja po socialnim cenama .
  • Skarlet

    22.09.2017 23:39
    konačno
    Krajnje je vreme da se već jednom napravi red u predškolskim ustanovama...a ne kao do sada, kada se upisuju deca - svi rade, mlate sa onim nabavljenim potvrdama o zaposlenju, ali zato kada dođe na red da se predaju papiri za regresiranje boravka dece u vrtiću - odjednom svi ostali bez posla i nezaposleni?! Na kraju imamo apsurdnu situaciju da vrtić ne plaćaju ni oni koji realno 'leba nemaju da jedu, ali ni oni što dolaze sa "besnim " kolima po decu...kao i da više od pola roditelja ne plaća boravak za svoje dete, pa gde to ima?! A ako majka ne radi, onda neka izvoli i neka se bavi detetom, a pošto se svi hvataju odma' za socijalizaciju detetovu - slažem se, neka ide na poludnevni boravak, pa će se socijalizovati...a celodnevne grupe će se rasteretiti i svima dobro...prijatno veče i vikend vam želim...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna