Autor: Tanjug

Info
22.10.2017.
09:34 > 09:33
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kaže da ministarstvo radi na kreiranju socijalnih karata, po uzoru na evropske zemlje i najavljuje uvođenje mobilnog inspektora za borbu protiv rada "na crno".
  • @nejednakija

    23.10.2017 13:06
    razumem poentu komentara
    Obezbedite ekonomske uslove da ljudi rade i zarade i da mogu da podižu svoju decu bez vaših dodataka koje plaćate iz budžeta, a koji opet punimo i mi koji već imamo decu, ali nikada od ove države nismo dobili ni pare, ni besplatne udžbenike, niti bilo kakav benefit. Zašto bismo sada mi punili budžet da bi drugi roditelji i deca dobijali? Obezbedite ljudima da mogu dostojanstveno da žive od svog rada, kao da smo normalna država! Sve ostalo je priča za glupe glasače, kojih ima u izobilju, nažalost...
  • Ravnopravnost

    22.10.2017 13:30
    Dajte SVOJ DECI dečiji dodatak u istom iznosu i to počev od rodjenja pa do završetka redovnog školovanja.
    Deca koštaju i nakon treće godine života, a 90% porodica u Srbiji teško živi. Dečiji dodatak primaju razni "koji su se snašli" sa lažnim potvrdama o (ne) primanjima, jer se fiktivno vode kao nezaposleni na BIROU zbog zdravstvenog osiguranja i dečijeg dodazka za svoju decu ,a na račun nas ostalih "nesnadjenih" koji pošteno prijavljujemo svoje prihode.
    Dajte SVOJ DECI dečiji dodatak u jednakom iznosu od rodjenja do završetka redovnog školovanja. Ako su sva deca jednaka pred zakonom. Isto im treba svima.
    Naravno socijalni slučajevi imaće pravo da dodatne prihode od države dobiju pred CSR.
    Dečiji dodatak nije za socijalčne slučajeve već za SVU DECU, ne treba mešati babe i žabe.
    Krajnje je vreme da o socijalnim slučajevima brine Centar za socijalni rad, davanjem novačnih mesečnih iznosa, od kojih će plaćati sve potreba, a ne da imaju popuste ove i one (komunalije, prevoz , besplatne knjige i slično) na račun nas ostalih.
  • Darko

    22.10.2017 12:29
    Padabiga@gmail.com
    Poređenje dece i životinja ti stvarno nije na mestu.
    Ministru poručujem da uvede kontrolu onih što su nam uništili zemlju i zbog kojih mladi i odlaze. Zmija se bije u glavu.
  • bns

    22.10.2017 12:26
    A-ha, kad naprave socijane karte, onda će oni koji najviše poreze plaćaju zapravo ostati bez prava na dodatak kad im se rodi dete. Super!
    Kad je reč o mobilnom inspektoru - to je sve bacanje prašine u oči. Zna se u svakom mestu ko izrabljuje radnike i zna se kako žive inpektori rada. Da su hteli nešto raditi, mogli su i po aktuelnom zakonu, ali slađe je primati "apanažu" od npr.vlasnika marketa.
    Zatvaraju se oči pred činjenicom o broju nezaposlenih kao i pred činjenicom da maldi nemaju posla. To se izmenama u obrazovnom sistemu rešiti neće. I ne mogu svi biti programeri.
  • Zla...

    22.10.2017 11:41
    Eto odgovora
    Amfilohije je pre neki dan popljuvao zene na sva usta zbog abortusa. Sme li na ovo da zucne ? Evo mu prilike da Crkva pomogne: neka oni odjednom isplate taj iznos deci a onda nek' im se vraca narednih 24 meseci. Aaaaa, nije dobra ideja?
  • Mileko

    22.10.2017 11:41
    nema love
    Kad dete krene u skolicu stize lova a dotle glasajte za nas.Ha ha ha ha !
    Nisu u stanju da obezbede ni ono sto su majke do sada trebale da prime a vec su smislili novu zvaku za naivne.
  • Jednakinja

    22.10.2017 11:38
    Halo Nejednakinja , a da daju pomoc i onima sto gaje divno cvece na terasama ?
  • Mima

    22.10.2017 11:26
    Za nejednakiju
    Kao prvo odrastite. Pronatalitetne mere su obaveze svake drzave ukoliko planira trziste rada i isplatu penzija i drugih socujalnih izdataka. Ko ce raditi, zaradivati i placati porez i npr. Vase macke, ako cemo bas tako? :-)
    A ministra i drzavne mere...jednostavno nemam stomak da komentarisem....
  • /

    22.10.2017 10:59
    /
    opet prevode strane zakone sa srpskim prevodiocem
  • Provalija

    22.10.2017 10:18
    U koju provaliju nas guraju?! Nije istina da mora biti tako, nego neko ima koristi da na silu pravi takvo stanje u društvu. Istina je da ima svega dovoljno za sve ljude, ali je istina i da ima nezasitih, kojima treba SVE, a drugima šta ostane. Ako ostane.
  • Novosadjanka

    22.10.2017 09:50
    24 rate
    Znači da ce budući roditelji 2 godine dobijati po 4hiljade "svaki mesec" a koliko smo upoznati sa redovnošću naših službi u "interesu građana", pre će biti svaka 2- 3 meseca po 4 hiljade dinara...tuga..valjda će do školice biti sve ok!
  • nejednakija

    22.10.2017 09:49
    Zasto roditeljski dodatak?!
    Roditeljstvo je slobodan izbor a ne bolest.
    Ko ce nama koji smo udomili zivotinje sa ulice dati dodatak jer brinemo o njima?
    Ako su svi gradjani isti pred zakonom, onda svi imaju prava na odenican dodatak bez obzira na sta ce ga potrositi?!


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna