Autor: Beta

Info
22.02.2018.
14:55 > 15:09
Veći broj penzionera, koji se protive zakonu o privremenom uređivanju načina isplate penzija, protestovao je danas na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.
  • EEEEEEEEEEEEEEEEEEE

    25.02.2018 19:14
    za zavidna i lenja nacija
    Ako je ostatak nacije zavidan na visinu velikih penzija to je samo pokazatelj da su te velike penzije i OBJEKTIVNO PREvelike u odnosu na zarade koje ostvaruje ostatak nacije i da ih dodatno treba umanjiti . Pogotovo su nerealno visoke na neporavdano jadne i male penzije koje nisu ni smanjivane.
    To znači da sam ja u pravu.
    Velike penzije su osnovano umanjene, a sve male penzije treba povećati na minimum socijalnog preživljavanja koji je 25.000 dinara.
    Ne podržavam Vaš protest, niste u pravu. Prvo treba sve penzije vojne i milicijske preračunati na prosek celog staža, kao što je računato ostalima, pa onda pričati o zaradjenom, datom i otetom stečenom pravu.

  • zavidna i lenja

    25.02.2018 12:14
    nacija
    @EEEEEEEEEEEEEEE

    Samo kad ti znas ko je demonstrirao i kolika je cija penzija
  • Brat Grim

    25.02.2018 07:58
    Biće bolje
    ... penzionerima, za dve, najdalje, tri godine.
  • Diskriminacija

    24.02.2018 12:27
    @ Veki
    U pogledu radnog staža i penzije rezervista treba da je izjednačen sa vojnim licem -ako za slučaj rata ima iste obaveze , prava i odgovornosti.
    Dajte svim rezervistima ista prava u pogledu penzije kao redovnoj vojsci-
  • Zakopčan na ledja

    23.02.2018 16:39
    @ Ivan Beg
    Izem ti državu u kojem onaj ko prvi stigne nešto otme i stekne, a oni koji stignu kasnije na svoju štetu finasiraju ove "brže", jer se granica za sticanje "stečenog prava" stalno pomera zbog ovih brzih koji kao termiti ostavljaju pustoš iza sebe svojoj deci i unucima.
  • EEEEEEEEEEEEEEE

    23.02.2018 16:27
    @ Oki
    Ovi penzioneri što demonstriraju IMAJU za život.To su penzioneri sa velikim penzijama od kojih izdržavaju i svoju decu i uničiće koji ne žele da rade za "sitne pare".
    Njihove penzije i ovako umanjene su od 60.000 din. pa do preko 100.000 mesečno.
    Oni penzioneri koji nemaju za život ne demonstriraju.To su oni čije penzije nisu ni umanjivane već su povečane nešto sitno.
    E te MALE penzije treba povećati da bi penzioneri imali da žive.Sramotno je da neki primaju penzije u visini od 11.000 dinara i manje mesečno.
    Naprotiv, ovi "demonstranti" primaju i deset puta više, a malo im....
  • Sava

    23.02.2018 15:02
    Rođene oči nas varaju
    Ovo što vidimo je propaganda zlonamernih ljudi. Penzioneri vole Vučića, podržavaju svaku njegovu odluku, a naročito one koje se tiču njihove fizičke egzistencije. Šta više, raduju se trenutku kada će njihove penzije biti smanjene još više, kako bi doprineli ekonomskom oporavku naše domovine!
  • Dragutin

    23.02.2018 13:44
    Demanti...Zlom poručniku
    E moj" Zli poručniče", čuli ti negde za sarkazam, zajebanciju, ili slično? Veoma dobru kičmu ja imam, nemam potrebu da se sakrijem u mišju rupu da čekam milostinju, koprcam se, a imam jednog penzionera sa punim stažom od koga se povremeno ogrebem. Ako si ograničenih mentalnih vojničkih shvatanja.... IZVINI.
  • Ma da

    23.02.2018 08:30
    @ Veki
    Vojna lica nas nisu odbranila, a PLAĆENI SU i sve beneficije su imali da nas odbrane.
    Neki na ratištu nisu ni bili, čak ni par dana..Sedeli na bezbednom rasporedu, daleko od ratišta.
    Dobili državne stanove za tepsiju ribe, imali dobre plate, dodatke na platu, penziju po proseku poslednje godine službe kada svi dobiju unapredjenje,viši čin i platu veću nego ikad. Iznos poslednje plate im je iznos penzije. Plus beneficirani staž. Penziju ostvarili sa 55 godina života relativno mladi, a radili 25 godina. Neki imaju više godina penzijskog nego efektivnog staža. Osim toga za slučaj bolesti tudja nega i pomoć su duplo veći nego kod civila.
    Rezervisti su svoju zemlju branili besplatnoi na ratište išli besplatno, bez jedne jedine beneficije.
    Svaka oficiruša ima veću porodičnu penziju od rezerviste koji je u rat išao i u civilstvu penziju zaradio, čak i da je radio poslove sa fakultetom.
    Vojne penzije su nezasluženo visoke.
  • Oki

    23.02.2018 07:56
    Početak kraja
    Kakva smo to drzava kada nam penzioneri idu da demonstriraju jer nemaju za zivot a braca pokupila sve sto se moglo I sprdaju sa sa svima nama izvrcuci sve u svoju korist. Nikada ovde nece biti bolje jer kada dodju izbori bira se manje zlo a ne da bude bolje I da ovi koji su sve ovo I napravili odu zasluzeno na duzu robiju. Sram vas bilo sve koji ste bili na vlasti od devedesetih do danas.
  • sremac

    23.02.2018 06:18
    zvezda
    C. Zvezda izgubila. Bice jos smanjenja
  • Veki

    23.02.2018 05:04
    @Rezervista
    A ti kao da si ratovao ceo zivot, a ne dva meseca. A vidim i koliko ste nas odbranili. Pa ako mislis da je vojska dobro placena, daj svoju decu u vojsku, pa ce imati dobre plate da te hrane pod starost. A za mene kao dete vojnog lica je bilo stresno seliti se i osnovnu skolu zavrsavati u tri republike i cetiri skole.

    @Tavamba
    A sto bi ostali u ex YU republikama kad smo rodjeni u Vojvodini.
  • penzioner

    22.02.2018 23:45
    Tako ste glasali, zašto se sad žalite?
  • Pobrkani lončići

    22.02.2018 22:55
    @nebojeb
    Rudari su svoje penzije zaslužili..Ali ovi što šetaju nisu rudari, a penzije su im tri puta veće od rudarskih , čak i ovako umanjene.
  • Ko krade...

    22.02.2018 22:53
    Siroti ljudi
    Dobiće vakcine protiv demonstranata, a ne povratak novca.
    Samo da prođu izbori, pa da svaka zverka pokaže svoj trag.
  • He he he

    22.02.2018 22:48
    @ Talac
    Pa nije Slobodan Milošević sam ispraznio PIO FOND.
    Naravno da su PIO FOND ispraznilageneracija sadašnjih penzionera sa velikim penzijama: baš oni lično su bili u vojsci, policiji, na rukovodećim položajima u to vreme! Donoslili odluke, ispraznili PIO FOND, pare potrošili, društvene stanove otkupili za dž, privredu upropastili, a sada protestuju i traže svoje velike penzije. Kažu zaslužene. .
    Alo čoveče, generacija rodjena devedesete sada ima 28 godina.
  • Solidarnost

    22.02.2018 22:38
    @ Talac
    Nije bitno ko je fond ispraznio .Činjenica je da je on prazan i ovi penzioneri sa velikim penzijama su svesni toga. Ali ne mare. Odbijaju da budu solidarni sa penzionerima sa malim penzijama. Ali zato traže da mladje generacije budu neograničeno solidarne sa njima , a na sopstvenu štetu .
    Ko treba da stvori novac za isplatu velikih penzija ,ako je Fond PIO prazan?
    U državni budžet i prazan PIO Fond treba neko prvo da uplati da bi se iz njega delilo.KO?
  • Ognjen

    22.02.2018 21:33
    VIDEO: Penzioneri protestovali
    Hocu svoj deo, necete da me ...
  • Futog

    22.02.2018 21:24
    Www
    E da budu glasali!
  • Saruman

    22.02.2018 20:59
    Sve će to narod pozlatiti
  • Talac

    22.02.2018 20:46
    Kakav pogan narod. Solidarnost sta je to? Niste u stanju oko jednog jedinog cilja da se okupite i istrajete protiv ugnjetaca nego samo trazite razloge da biste se delili. Pa nije ni cudo sto je Srbija tu gde je. U Italiji npr. bi cela zemlja stala iza bilo koje socijalne grupe. Kad strajkuju postari pridruze im se i studenti i lekari. Svi. Ili vasa omiljena pravoslavna braca Grci - zapale celu zemlju oko jedne ideje. A ovde? Zemlja filozofa i negativne energije. Penzioneri su u pravu. I svi cete biti penzioneri jednog dana. Ali vam svest ne dopire ni do treceg dnevnika a kamoli toliko daleko unapred.
    I jos nesto - niko od penzionera nije ispraznio fond. Fond je ispraznio S.Milosevic da bi finansirao ratove i prvi talas pljacke Srbije. A tome da je postojao odvojeni vojvodjanski PIO fond koji je decienijama do 1988 bio u plusu i samofinansirao se dobrim investiranjem (a gle cuda, u sred omrazenog socijalizma) necu ni da podsecam.
  • Rezervisti

    22.02.2018 20:32
    @ Veki
    I mi smo u vojsku išli .Škole smo o svom trošku kao civili završavali Čak smo i u pravi rat išli i zemlju branili. Nisu nam ni ratne dnevnice dali, a kamoli visoke penzije kao vojnim licima-po proseku samo poslednje godine staža.Naše penzije su po proseku celog staža.
    Čitajući Vaš komentar kanda je teže seliti se par puta, nego u pravi rat ići i zemlju braniti.
    Penzije vojnih lica i policije su nerealno visoke i nisu zaslužene..
  • Tavamba

    22.02.2018 20:31
    @ Veki

    Kad Vam je ovde tako lose, sto niste ostali u nekoj od republika ex YU, tamo gde ste uplacivali svoje doprinose. Svi ste bili zakleti (vojna lica) da cete braniti SFRJ i sta od nje osta? Propala, samo Vasa prava ostala...cinove i unapredjenja ste dobijali u povlacenju dik ste tudju decu od 18 godina terali u rat da ginu samo da bi Vi mogli da primate penziju od nekog, sram da vas bude...
  • nebojeb

    22.02.2018 20:23
    @Nadrealna televizija
    "..dobro što je Vučić uradio za vreme svoje vlasti je upravo ovo što je smanjio penzije ovim društvenim parazitima. "..

    Da li je rudar koji ode u penziju drustveni parazit ?
  • Parazit

    22.02.2018 20:21
    @ mlad čovek
    Ti si verovatno unuče ili dete penzionera sa velikom penzijom, pa bi da dodatno progresivno oporezuješ nas mladje koji radimo ,da bi i dalje parazitirao ?
    Zaposli se i izdržavaj svoje roditelje i babu i dedu penzionere.
    I ja izdržavam moje.
    Zaradi sebi platu, plati poreze i doprinose na svoj rad. Dosta si živeo od babine penzije.
  • Nervirach

    22.02.2018 20:18
    Nadrealna televizija, pa ti izadji neki drugi dan.
  • Veki

    22.02.2018 19:54
    Izgleda u ovoj državi svi oguglali, nemaju nikakva osećanja ovi mladi, pa šta očekujete da oni podrže nešto, kad ni ovi stariji gledaju samo sebe. Vidite kako Rumuni i Grci odmah izlaze na ulice da se pobune i traže pravdu, a ovaj naš narod kao da je uplašen ili hipnotisan.
    A u vezi vojnih penzionera, pa što niste i Vi išli u vojsku, selili se po svim bivšim republikama sa svojim porodicama, gledali kako vam se deca muče po raznim školama i kako vas nigde ne prihvataju kao da ste šugavi. Pa da znate oni su svoje penzije zaslužili.
  • Dejan

    22.02.2018 19:42
    Glavna glasacka vojska su zaposleni u javnom sektoru bez konkurencije.Neki od njih jer su dobili posao pre SNS-a pa se moraju dokazivati da ne dobiju otkaz, neki jer ih je SNS zaposlio, a neki jer hoce jos nekoga od njihovih da zaposle.Nakon njih dolaze na red aktivisti koji se nadaju da ce da upadnu u javni sektor, ne daj boze da imaju na umu da nesto konkretno u zivotu rade, jer istovremeno imaju visoko misljenje o sebi, a i ne znaju nista da rade.Idealni za vodanje na uzici.Posle njih na red dolaze stariji ljudi, uglavnom sa sela.Njih neprestano bombarduju preko nacionalnih frekvencija i ispiraju im mozak, a buduci da zive u malim sredinama i ne krecu se medju mladjim ili prosvecenijim svetom, predstavljaju idealnu metu za manipulacije.Jedino njih zaista ne mogu da krivim, tesko je izvuci se iz te vesto skrojene medijske manipulacije, a internet niti imaju, niti bi ga znali koristiti, a ogromna vecina ima samo program sa nacionalnim frekvencijama.Izuzimajuci njih, neka mi neko nadje jednog jedinog coveka u Srbiji koji podrzava SNS iz iskrenog ubedjenja i ja cu licno da postanem bot u njegovu cast!
  • Nadrealna televizija

    22.02.2018 19:11
    @ Nervirach

    Na pogrešnoj temi si našao da nas prozivaš i okupljaš, kao i ova kukavna opozicija, koja pokušava da sakupi neke poene pa i na ovakvim temama. Većina nas mladih smatra da jedino dobro što je Vučić uradio za vreme svoje vlasti je upravo ovo što je smanjio penzije ovim društvenim parazitima. Koga je pogodilo ovo smanjenje penzija ? Zastavnike, pukovnike, generalice...one što su terali golobradu decu u rat a svoje dup...cuvali negde debelo u pozadini, parazite po raznim ministarstvima, sekretarijatima, fondovima, koji nisu mogli tu da budu na funkciji, da parazitiraju, bez stranačke ( partijske knjižice )...njih je pogodila ova mera najviše i neka je. Sve te visoke penzije u zemlji koja je izašla iz komunizma u kojoj su većina gospode ostvarilla svoj staž nisu rezultat uplaćenih doprinosa već rezultat njihove političke podobnosti u odredjenom vremenu i pripadnosti odredjenim strukturama.
    A zamisli, molim te ironije da ja sada kao mlad čovek izlazim na ulicu i da protestvujem zajedno sa penzionerom koji je svojevremno bio pomoćnik ministra Danila Ž. Markovića ili sekretar Momčila Perišića, Živote Panića ili sa nekom bakicom koju je neki svaler, drug sekretar, svojevremeno ubacio u Fond PiO da tamo nešto piskara, zato što oni imaju malu penziju.
    Smešno bi bilo i glupo, zar ne ?
  • mlad čovek

    22.02.2018 18:51
    Svaka čast
    to ste trebali odmah da uradite. Imate pravo. trebalo je da uvedu progresivno oporezivanje, a ne progresivno smanjenje penzija. Npr. zašto moraju da se voze automobili sa 5000 cc, ko hoće neka plati više i rešen problem,
  • Zli porucnik

    22.02.2018 18:32
    Dragutin 22.02.2018 • 15:38
    Samo vi protestujte, zato danas (do 15.30) i nije bila ranije najavljena isplata penzija! Ljutite AV, nećete dobiti ni to umanjeno.


    Koliko moras da nemas kicmu da bi ovako razmisljao. Zavuci se u svoju misiju rupu i cekaj da zavisis od necije milosti.
  • Kaligula

    22.02.2018 17:56
    Glasali su eto im ga.
  • Pljuc

    22.02.2018 17:20
    @marrkos
    U pravu ste. AV lično brojao. On najbolje sve zna!
  • Marija

    22.02.2018 16:58
    Kada je to penzija smanjena? kako kada Vucic non stop daje neku pomoc, a sada protest...ccc to su ljudi koji su nezahvalni!
  • -J-

    22.02.2018 16:51
    Ajde botići, pošteno zaradite svoj sendvič. Tako, lepo, tu ste već.
    A da je ovaj narod pametan, sada bi svi iskoristili priliku i priključili se ovim protestima jer ima barem oko 100 razloga zbog čega bi trebalo da svi protestujemo.
    Cilj ce postiže korak po korak. Ne znam ni ja ko bi mogao da zameni ovu AV garnituru ali ovako se ništa neće promenuti na bolje. Već je napredak poslati snažnu i jasnu poruku da ovako više nećemo. Moramo mi! Samo od sebe neće.
  • Nervirach

    22.02.2018 16:46
    A mladji, gde ste? U redu za parce pice, naravno. Zemlja debila. Rumuni zavidim vam, vi ste ljudi.
  • Mladji

    22.02.2018 16:42
    @ Voltron
    Mi koji radimo plaćamo 68% nameta na naše neto zarade za njihove penzije. U kafićima sede njihova deca i unuci koji ne rade,a oni ih izdržavaju od svojih i dalje velikih penzija.
    Sopstvene penzije nećemo ostvariti do 65 godine, a možda ni tada, jer se starosna granica i drugi uslovi za sticanje penzije pooštravaju zbog nedostatka novca u Fondu PIO.
    Nismo ni bili rodjeni kada je baš generacija sadašnjih penzionera sa velikim penzijama trošila, živela na kredit, otkupljivala državne stanove za tepsiju ribe i penzionisala se sa 50 godina života i prosekom deset najboljih godina staža ili prosekom poslednje godine službe, dobijala lažne boračke i invalidske penzije , povezivala staž radnicima propalih državnih firmi. Sada se čude što je Fond PIO prazan. A oni ga ispraznili....
    I zašto da šetam? Bune se oni sa velikim penzijama, koji očekuju da sve što im država dodatno isplati, platimo mi mladji koji radimo, jer nema ko drugi. Mi ćemo morati od naših para da uplatimo u budžet ili PIO Fond, da bi se njima delilo, a njihova deca neradnici i dalje sedela po kafićima.
  • dragan

    22.02.2018 16:37
    Dolaze bolja vremena za penzionere
  • mrva

    22.02.2018 16:29
    ma ne treba da protestuju... ma kakvi. ćuti i trpi. imaju Srbi to u genima, navikli još pod Turcima
  • blackdevil021

    22.02.2018 16:11
    Nata
    Seko uzmi sendvič i umukni.
  • ušima da se

    22.02.2018 16:04
    pokrijete vojni penzioneri
    Teatar apsurda ! Većina ovih penzionera "pošteno" su stekli svoje pozamašnje penzije zahvaljujući raznoraznim benificijama, prevremenom penzionisanju ( ovo najviše važi sa silne vojne penzionere, koji su najglasniji ) i sada iako je odavno prazna kasa, odavno su sve pojeli, potrošili, oni traže "svoje" . Njima mora da bude dok su živi i to na teret dece, unuka, praunuka....sramota !
  • Sok

    22.02.2018 15:58
    Ko zna od pre koliko godina je ovaj snimak. Sve ce uraditi samo da napadnu aktualnu vlast.
  • pawlle

    22.02.2018 15:51
    tek sad vam je doslo iz dupeta u glavu,
  • marrkos

    22.02.2018 15:42
    malo
    Sad će Vučko da izadje i kaže da je bilo 348 ljudi
  • Ivan Beg

    22.02.2018 15:40
    Jel' doslo iz d...ta u glavu?
    Drage kolege penzioneri, TRAŽILI STE - GLEDAJTE !!!
    A nadalje, pamet u glavu. Nismo mi najpametniji, pitajte svoju decu za koga da glasate.
    Smradovi su nam zakinuli ZAKONOM STEČENO PRAVO !!!
    Znaju oni da je to protivzakonito, ali matematika je prosta: Dok isteramo pravdu, biće nas manje bar 50%. Prosta matematika.
    J..em ti državu koja od penzionera otima da bi opstala!
  • Nata

    22.02.2018 15:38
    Protest penzionera
    Penzioneri baš imaju kondiciju.
  • Dragutin

    22.02.2018 15:38
    Samo vi protestujte, zato danas (do 15.30) i nije bila ranije najavljena isplata penzija! Ljutite AV, nećete dobiti ni to umanjeno.
  • ex Pezos

    22.02.2018 15:35
    tako je...
    ...To kod nas od davnina , a sve po sistemu "toj se mene ne dotica"
    Poskupi gorivo , nemam auto , sta me briga.
    Poskupe lekovi , zdrav sam ne koristim ih , sta me briga....
    Verovatno ce nekad neki drugi klinci ignorisati probleme ovih , sada mladih, pa ce i ovi zakljuciti ; Vidi nije ih briga."
    Solidarnost ovde ima samo formalno znacenje.
  • Penzionerka

    22.02.2018 15:20
    Penzioneri su jedini platili Vučićevu finsnsijsku konslodicaju. Mada su siromašna populacija koja zbog godina nema ni jednu mogućnost da dodatno zarade, Penziju koriste za preživljavanje, lekove kojih se odriču da bi finsnsijski pomogli deci i unucima.
    Penzije su njihovo ostvareno pravo koje je njihova imovina a Vućić ih privremeno podkrada već četvrtu godinu.
    Novosađanka sam pa nisam prisustvovala protestu ali im skidam kapu jer imaju 65, 70, i više godina i protestvuju ovog hldnog dana dok mladi ljudi sede kod kuće, bune se na društvenim mređama ali na ulice ne izlaze.
    Mladi izađite na BGD izbore i skinite SNS sa vlasti.
  • Cocco

    22.02.2018 15:05
    Još samo da AV računa na njihov gklas...
    Mislim, zato što vole Beograd!
  • Aca

    22.02.2018 14:57
    Pomoc
    pa gde su deca I unuci Koji zive of istih tih penzija !!!!!!!
  • Voltron

    22.02.2018 14:40
    Duboko skidam kapu.
    Mladji za to vreme sede u kaficima i prepricavaju poraz Zvezde.
    Zavidim Rumunima .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna