Autor: B92

Info
20.03.2018.
13:27
Američki zvaničnici pozivaju na istragu zbog toga što su lični podaci 50 miliona ljudi sa Fejsbuka prikupljeni i zloupotrebljeni bez odobrenja, dok se kampanja #DeleteFacebook zahtuktava, a Mark Zakerberg ćuti.
  • Ajde?

    20.03.2018 18:50
    Gluposti, lazne vesti. Treba svaliti krivicu na nekoga za poraz demokrata. Politicke igrarije svih umesanih , ukljucujuci i UK tajne sluzbe i gle sada im je facebook i Mark Zuki kriv za sve. Iskoristile politicke profuknjace socijalne platforme za prljave igre. Dobrodosli u IT kampanje i pranje mozga kao i u 21 vek.
  • paranoici

    20.03.2018 16:27
    Smirite se i opustite. Vreme koje dolazi je takvo da anonimnost i privatnost vise ne postoji u obliku koji poznajete i za kojim zalite, bar u razvijenom svetu, otvarali vi svoj pisljivi fb nalog ili ne. Za samo nekoliko godina necete moci da kupite perecu da se to ne registruje u centrali vase platne kartice, a vec uveliko je poznat vas svaki korak koji napravite jer imate smartfone, sa ili bez fejsbuka. Idite u korak s vremenom i prilagodite se pametno, da vas isto ne bi pregazilo. I ne, niste nikom toliko bitni vi i vase krezubave bebe, osim nekom ko hoce da vam uvali svoju preskupu bebi hranu. Fejsbuk, kao i sva dostignuca ikad kroz istoriju covecanstva, nosi svoje radosti za pametne i probleme za budale, bas kao i sve drugo.
  • Pupi

    20.03.2018 15:52
    Ugasite FB predjite na VKontakt :p
  • IT

    20.03.2018 15:00
    Bebice
    Jednom ubačen nečiji podatak, ili slika bebice, ostaje večito na internetu, u nečijem bekapu.
    Za analitike i obrade podataka.
    Brisali vi li ne brisali nalog.
    Imajte to na umu, jer će softveri budućnosti iz lica bebice koju ste postavili prepoznavati lica koja spaze na kamerama.
    A ne možemo reći d atakve softvere nemamo već sada.
  • Goran

    20.03.2018 14:55
    Hmmm
    Šta je Citezen 4? Ono što mi je moj dobar drug inače psiholog koji proučava populaciju na fb zbog doktorata rekao je: ,,Druže tamo ti borave uglavnom likuse sa poremećajem ličnosti i nećeš se baš usrećiti ako tamo tražiš devojku" Tako da sam i sam vremenom to skontao i drago mi je sto nisam nikada ni otvarao nalog jer ga normalni ni nemaju.Iako imam 20 god.ima i nas koji smo odeleli pomami.
  • Plavo-beli

    20.03.2018 14:50
    Sad ste se setili...
    Kasno ste se setili. Ja sam anoniman od postanka interneta.
    Nigde ne otvaram nalog sa poznatim podacima.
    Do smrti interneta, a i to će da bidne.
    Pa di ste videli takvog poput marka Zakerberga, da misli i radi zbog dobra drugih?
  • Ivana

    20.03.2018 14:43
    Ugasite Fb, zivot ce vam biti lepsi :)
  • Šarlo

    20.03.2018 14:11
    Davno, davno.
    Jos kada je o tome pricao "Citizen 4."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna