Autor: Tanjug

Info
20.04.2018.
15:43 > 15:52
U novinama koje predviđa Pravilnik o ekskurzijama i nastavi u prirodi koji je izradilo Ministarstvo prosvete, na ekskurzije u inostranstvo ubuduće će moći da idu samo maturanti gimnazija i srednjih stručnih škola, dok će učenici nižih razreda morati da se zadovolje putovanjima u Srbiji.
  • @Ggg

    21.04.2018 10:29
    Istina je, ja sam imala divno detinjstvo, sa puno putovanja sa roditeljima, i ekskurzijama koje nose nesto sto se ne moze doziveti s roditeljima, bilo mi mi strasno zao da mom detetu ne obezbedim sve to, ali negde covek ipak mora da povuce crtu, neke stvari ne mogu biti prihvatljive. Dozvoliti da ti polusvet koji je zaposeo mesta gde se odlucuje oduzme mogucnost izbora, i natera te da dete saljes u neki svinjac za tvoje novce, i to velike, to je stvarno neprihvatljivo. Kad bi svaki roditelj gledao na to kao ja, a ne kao ti, ekskurzije u ovom nametnutom obliku bi se jednostavno prekinule, i moralo bi se menjati nesto.
  • uzas

    20.04.2018 22:36
    pravite od nas gradjane drugog reda
    gurate svoje poslove
    kao i sa probnom vozackom
    u EU decu slobodno vode u komsiluk na izlete
    sad dolazimo u situaciju da ce za iste novce i za isti period ono sto se moze putovati i obici u inostrastvu na silu slati u neki domaci raspalihotelu
    a deca jos kako vide razliku
    prosle godine kao mali maturanti odu na dana u centralnu Srbiju kad su stigle slike sobe i trpezarije sramota nas je bilo gde smo ih pustili
  • Ggg

    20.04.2018 20:49
    Za zoranu

    A Vi niste isli u svoje vreme na ekskurzije....pozitivno je sto postoji mogucnost u drugim varijantama obici u naprednije zemlje u svakom pogledu...ali ekskurzija ima car svoju...mangupsku,deciju i pubertetsku....nista ne moze da mi izbrise secanje na prvu cigaru,sarage,pesmu...samo nemojte,druga vremena itd
  • Realno

    20.04.2018 20:31
    Kako stvari idu nece ni oni moci. Treba vratiti vize divljini.
  • paolo fcv

    20.04.2018 19:43
    ?
    Kako BiH nije inostranstvo?
    Kada ćemo se konačno osloboditi ideja koje su doživele moralni i vojni krah?
  • Zorana

    20.04.2018 18:40
    Mi na eskurzije ne idemo. Em su papreno skupe, em su glupe. Ja sam mojoj deci objasnila da nam je lepse i jeftinije da odemo u spostvenoj reziji. Glupost obicna, Bec i Budimpesta svakako su na dohvat ruke, Spanija i Italija jesu dalje al ne i nedostizne. Grcka klasika za letovanje uz obilazak kulturnih i arheoloskih spomenika. Rumunija Temisvar za vikend..Smesno.mi je kad roditelji kazu, znam da je skupo al necu da bude jedini koji ne ide. E pa, dok je ovaca bice i sisanja. A sto se tice Tour de Serbia, preuredjenja kasarni, jedan toalet na 200 djaka, higijenski neuslovi i spavaone po 20 kreveta, molim lepo, navalite. I to da vam Vulin naplati 50 eura dan, jer za bolje, ocigledno nismo. Pametni vec pakuju kofere i biraju destinaciju u inostranstvu za stalno nastanjenje.
  • nnnn

    20.04.2018 18:19
    turizam
    znaci pritisak hotelijera uspeo, do sada su isli treci i maturanti, ekskurzija 5 dana po srbiji ce biti skuplja od 5 dana ceske, zivi bili pa videli, pisem vam kao neko ko radi rezervacije hotela za grupe...
  • Odoše svi iz ludnice

    20.04.2018 16:59
    Znači prave još jedan razlog, jedan više pored mnogih u nizu, zbog kojeg će se oni koji imaju mogućnost selidbe u inostranstvo i zaista odseliti.

    "Centri izvrsnosti" za maloletnu decu, smešteni u vojnim kasarnama.
  • Pupi

    20.04.2018 16:14
    Ima da ostanu i prosiruju Vulinov celicni puk!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna