Autor: Politika

Info
12.05.2018.
22:52 > 22:56
Keš odlazi u istoriju, jer će gotovog novca biti sve manje u upotrebi.
  • Dipl.oec

    13.05.2018 10:09
    @Mire
    A ovo sto ste vi napisali se zove finansijska nepismenost. Kao prvo ugovor se vodi po broju partije racuna u zavsnosti koji ste racun otvorili. Da ste finansijski pismeni znali biste da se racun sastoji sastoji od racuna banke (trocifren broj)-partija-kontrolni broj (dve cifre do kojeg se dolazi matematickom operacijom tako da ne mozete da pogresite racun ukoliko ste neku cifru pogresno uoisali).
    Naravno da imate vise racuna (partija) jer ste ih otvarali po osnovu razlicitog posla. Kako mislite da vam se racuna kamata na depozit ili kredit ako su vam ti novci zajedno na racunu sa platom koju ste primili? Na koji iznos obracunati kamatu? Koji iznos vam je raspoloziv za trosenje? E za to sluze razliciti racuni/partije.
    Sto se tice broja kartice ona ima svoj broj jer je ne izdaje banka vec visa ili mastercard (zato se i placa izdavanje kartice) za odredjebu banku koja se veze za odredjeni racun.
    A price o starim bankomatima, sporim procedurama i ostalo...mogu vam samo reci da ste izabrali losu banku da poslujete sa njom. Pretpostavljam da je u pitanju domaca banka koja je najjeftinija, sve isplate drzavnih, socijalnih i ostalih sredstava se vrsi preko nje, a imaju svega 3 filijale u NS.
  • Milenko

    13.05.2018 10:07
    pljacka
    Moj novac i ja sa njim raspolazem kako hocu, ovo je ogranicavanje ljudske slobode i nije po Ustavu. Radi se pod plastom kontrole finansijskih tokova ali nikako politicare da uhvati ta kontrola, vec globi siromasnog gradjanina. Ako me na to teraju odlazim tamo gde ce meni biti dobro a vama ostavljam polupismene bankarske i finansijske strucnjake pa se sa njima borite u nedogled.
  • Rade

    13.05.2018 09:59
    U svetu normalna stvar smanjuhe troskove i gubljenje dragocenog vremena.A kod nas ce biti zamenjen kes u dalekoj buducnosti kad nas neko natera to da uradimo a ovi isfrustirani sto sve komentarisu uz politiku neka prestanu da zive sa mamaom i tatom i zabave se trazenjem posla .
  • Marija

    13.05.2018 09:09
    Zasto ?
    Zasto Informatika na svom naplatnom mestu naplacuje provizijuako ako se placa karticom ?
  • Nikad

    13.05.2018 08:01
    To su samo njihove želje
    Kad nam uzmu keš, preći ćemo na robnu razmenu ili trgovanje uticajem.
    Nikad robovi svetske vlasti.
  • NezavisniVojvodjanin

    13.05.2018 07:29
    lazu i mazu
    evo bas uprkos jeftinim najavama, meni je banka od 1.4.2018. povecala cenu POS terminala sa 1000din mesecno na 2500din mesecno. Sto znaci da ja kao pruzalac usluga imam poslovni racun kod banke i od njih iznajmljujem POS terminal a da bih kupcima ucinio dostupnijim moje usluge, za to placam mesecno 2500dinara. Plus sto mi od svake transakcije skidaju 2.5-3% na ime obavljene transakcije VISA-MAster karticom. Da gradjani razumeju kada naplatim 1000din, ja na racun dobijem 970dinara.
  • Zvek

    13.05.2018 06:59
    I onda...
    ... da li će biti isto kao i danas kada odštampana potvrda o plaćanju e-bankingom ne važi u državnim institucijama, nego te šalju u poštu ili banku da kao dokaz o plaćanju doneseš klasičnu opštu uplatnicu za koju moraš da čekaš u redu i platiš 5x veću proviziju ???
  • Mire

    13.05.2018 06:53
    Prvaci
    Samo nam jos to fali pa necemo imati od cega da zivimimo. Lako je elektronski uvoditi reda tamo gde gradjani dobro zaradjuju ali kod nas je to ubistveno.Za tako nesto potrebno je prvo napraviti reda u javnim finansijama a zatim u bankama. Pre 45 dana sam podneo zahtev za zamenu istekle platne kartice,skinuli su 10e sa racuna za tu uslugu ali nema ni kartice ni predmeta.Bankomati su stari i losi cesto ne rade,provizije pri placanji prevelike. Ako kojim slucajem posedujete vise racuna ima da se pogubite. Naprave vam ugovor sa brojem racuna, karticu dobijete sa drugim brojem a banka vas vodi po nekom broju parije, ako jos pritom dignete kredit dobijete broj kredita. Tako za jedan racun vi imate kod banke tablicu mnozenja sve u svrhu bankarskog muljanja. Blokade racuna su posebna prica,blokiraju vas a pritom nema obavestenja,nema validne isprave jer vam ni sud ni izvrsitelj nisu nista urucili,pregleda o skidanju sredstava nema,niti vam ostavljaju iznos za osnovni zivot.To se zove pljacka a ne nauredjeno elektronsko finansijsko poslovanje.
  • Haksli

    13.05.2018 02:17
    Komplentna kontrola plebsa, necete moci cips da kupite, a da ne bude zabelezeno, a u slucaju blokade racuna mozete krepati od gladi, osim ako vam neko ne kupi...
  • Aj da pitam

    13.05.2018 01:24
    Da li neko može da zna koliko keša posedujete i da vas kontroliše? Ne može.
    Da li neko može da zna koliko imate na računu i može da vas kontroliše? Može.
    Eto, to je to.
    A ''milenijumci'' su se već sami deklarisali kao deo idiokratije i gledaćemo ''Soylent Green'' uživo mnogo pre nego što smo očekivali.
  • naprednjak

    13.05.2018 00:48
    nazadnjak
    Mi naprednjaci najviše volimp KEŠ.
  • Politikolog

    12.05.2018 23:22
    Tekst ni o cemu
    Kes nece nikada nestati, narocito u Srbiji.
    Eno razvijena Nemacka ima procentualno prilicno malo placanja karticama, ljudi vole kes.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna