Menu 021

Objavljen novi predlog ustavnih amandmana

Ministarstvo pravde objavilo je na svom sajtu amandmane na Ustav Srbije u oblasti pravosuđa, koji su, kako navode, usklađeni sa mišljenjem Venecijanske komisije.
Info 11.09.2018. | 19:14 > 19:27
  • ISTINKO
    11.09.2018 21:43
    Blokada pravosuđa
    Ako ovakav nacrt amandmana na Ustav Srbije u odredbama koje se odnose na sastav Visokog saveta sudstva i Visokog saveta tužilaca prođe u predlog vlade Skupštini, odmah sve sudije i sva javna tužilaštva da obustave rad do daljnjeg, jer imati u VSS pet "istaknutih pravnika" iz redova režimske stranke i samo pet sudija, a u VST samo četiri zamenika JT-a i četiri "istaknuta pravnika" iz režimske stranke plus vladajućoj partiji lojalni Vrhovni JT i ministar(ka) pravde, to znači najjednostavniji način politizacije sudstva i javnotužilačke organizacije, naravno po volji vladajuće klike. Sudije i javni tužioci, ako ovo odćutite sami ste sebi iskopali raku koja se zove prestanak nezavisnog sudstva i prestanak samostalnog odlučivanja o krivičnom gonjenju. Onda ćete postati toliko zavisni od režima, da će Vam strah od gubitka statusa, premeštaja, onemogućavanje napredovanja itd. biti uvek iznad nezavisnog, zakonitog i pravičnog postupanja. Pogledajte šta rade građani u Rumuniji kada se i manje promene dogode.

KOMENTARI nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

NEMAMO nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za izbor komentara koji će biti objavljeni i nemamo obavezu obrazlaganja odluka s tim u vezi.

NEĆE BITI OBJAVLJENI komentari koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje, koji sadrže pretnje, uvrede na rasnoj, verskoj i nacionalnoj osnovi, netoleranciju svake vrste, upućuju na nezakonit sadržaj ili predstavljaju osnov za utvrđivanje građanske odgovornosti. Neće biti objavljeni ni oni komentari koji su opsceni, pornografski ili klevetnički.

NEĆE BITI OBJAVLJENI komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste, koji se odnose na uređivačku politiku i koji su napisani velikim slovima.

MOLIMO VAS, obratite pažnju na pravopis i gramatiku, prednost imaju komentari koji su napisani bez pravopisnih i gramatičkih grešaka.

OGRANIČENO je pisanje komentara na 1.500 karaktera.

PORTAL 021 zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja, u svakom trenutku, ukloni ili onemogući pristup bilo kom sadržaju i nalogu po sopstvenomm nahođenju, za koji se utvrdi da predstavlja kršenje odredaba ili da je na drugi način štetan za 021.

Napiši komentarPreostalo 1500 Karaktera


* Ova polja su obavezna
Cenovnik Impresum Kontakt Uslovi korišćenja Pošalji vest