Autor: Index.hr

Zabava
15.03.2018.
05:50
Bivša studentkinja od svog fakulteta tužbom traži 60.000 funti jer joj njegova diploma nije pomogla da pronađe posao.
  • Djura mornar

    15.03.2018 16:36
    djuramornar@yahoo.com
    Ja mislim da kod nas ni neko sa kvalikikacijama upokojenog Stephena Hawkinga ne bi mogao da dobije posao, ako nije stranacka liscnost. Tako da.... Miki maus sega mega tra la laa..
  • pazi njih

    15.03.2018 12:01
    Hahaha, pa ko bi rekao da imamo takve strucnjake za visoko obrazovanje Britanije poput ex chapman-a i prvog koraka. Po obicaju prednjacimo u svetu po broju forumaskih strucnjaka po kvadratnom kilometru...
  • prvi korak

    15.03.2018 09:12
    odlicna ideja.
    fakulteti (govorim o zapadnim zemljama) cesto privlace studente sa raznih strana sveta obecavajuci im dobro placena zaposlenja po diplomiranju; za velike skolarine (apsurdno visoke - a od veci deo skolarina tj 60-70% ide administraciji a ne profesorima ili razvijanju istrazivanja in situ) obecavaju se kule i gradovi: sigurno zaposlenje, visoke plate, elitna pripadnost alumni-jima, itd.
    a cinjenica je da se 'stancuje' diplomski kadar koji ne poseduje znanje po zavrsetku studija, da se 'proizvode diplome' raznih smerova koji nicemu ne sluze (npr gender studies, female studies, i slicne novokomponovane 'naucne' grane)
    ako tuzba bude uspesna - bice to presedan koji ce - nadajmo se - promeniti neke stvari na fakultetima zapadne hemisfere....
    #akademiksam&govorimiziskustva
  • ex chapman

    15.03.2018 09:01
    Anglia Ruskin
    UK je prepuna kojekakvih što bi Ameri rekli "Miki Maus" univerziteta, fakulteta, koledža... Anglia Ruskin čak nije ni među najgorima (ako se uopšte može praviti gradacija). oni posebno hvataju na foru što su u Kembridžu čime mogu lako da zavaraju neinformisane studente iz inostranstva. ali ovde se zna da sa tom diplomom možeš samo da se "ubrišeš" (zapravo ne možeš ni to jer je loša štampa pa ti ostanu slova). niko ne želi da zaposli ljude sa takvih škola jer se zna da nisu stekli nikakvo znanje
  • Gladius et anus

    15.03.2018 08:25
    Maximus
    Ево конкретног примера колико је наше школство и систем квалитетнији од оног у GB. Овде се посао добија страначким ангажовањем у сваком смислу те речи, а онда се добија диплома као документ да је дотични кадар да ради поверени му посао у државној управи или већ...
  • Cocco

    15.03.2018 08:23
    Kod nas je obratno. Prvo se zaposlis (samo partijski), a onda "steknes" diplomu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna