Naučnici utvrdili da je homeopatija beskorisna

Tretman homeopatijom nema nikakva druga dejstva osim običnog placeba, utvrdila je studija naučnika sa Univerziteta Bond.

Vodeći naučnici objavili su da je zbog toga homeopatija beskorisna, a sve to nakon opsežne studije.

Na čelu studije koja je istražila 176 testiranja sa homeopatskim lekovima bio je profesor Pol Glaszou. Utvrdilo se da je homeopatija bila korisna za lečenje 0 bolesti i stanja, od 68 proučavanih.

Homeopatija je alternativan način lečenja koji se temelji na otapanju određenih materija u vodi. Veruje se da se time povećava jačina delovanja na simptome bolesti.

Mnogi homeopatski lekovi sastoje se od supstanci koje se toliko puta otapaju, sve dok više ne ostane ni traga originalnoj supstanci.

Autor: 021

  • Joe

    07.04.2016 20:18
    MarijaS, ti si budala.
  • MarijaS

    22.02.2016 10:30
    Suština svakog lečenja je da se pokrene proces samoizlečenja. Ako placebo upravo to uradi, onda je i on lek. A ljubomora nikom nije puno dobra donela, pa neće ni lekarima.
  • Nemate

    21.02.2016 22:12
    Pojma
    Napisano u tekstu nema veze sa zivotom...kakva je to ozbiljna studija sa izvedenih 176 testova?? Bilo kakvi ozbiljni eksperimenti i istrazivanja koji se rade, ponavljaju je hiljadama puta da bi se utvrdilo da li je nesto dobro i ispravno ili nije..osim toga, totalna neistina je i to da pregledi kostaju 100€..farmaceutska industrija ( mafija ), narucila " istrazivanje " i prodani naucnici napravili " studiju " i " istrazivanje " za debele novcane nadoknade. Imam 3 dece...sin do 3 razreda osnovne skole nije imao izabranog lekara zato sto nije bio bolestan. Tu ne racunam obavezne vakcine koje je dobijao. Cerka je sad 2 razred i takodje nema svog dr zato sto nije imala ni temperaturu bar 4 god...najmladje dete koje sada ima 4 god, je prvi put isla kod homeopate sa 6 meseci i od tada kad god " zagusti " , a to je jako retko uzme homeopatski lek i bolest prolazi u neverovatno kratkom vremenu. Dakle, ukoliko neko ima bilo kakvu sumnju, neka je odagna i neka uvrezene stereotipe ostavi sa strane. Homeopatija leci uzrok bolesti, a farmacija njene posledice. U tome je bitna razlika. Naravno, svi imamo izbor da li cemo da se trujemo lekovima ili ne. U zdravlju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.